Призами Київського міжнародного фестивалю реклами замість тарілок стали статуетки рибалок

28 Травня 2009
17514
28 Травня 2009
08:08

Призами Київського міжнародного фестивалю реклами замість тарілок стали статуетки рибалок

17514
Призами Київського міжнародного фестивалю реклами замість тарілок стали статуетки рибалок

27 травня розпочав свою роботу ювілейний 10-й Київський міжнародний фестиваль реклами. Цього року він повернувся до своєї традиційної локації - Будинку кіно, де відбудеться також і церемонія нагородження переможців 29 травня.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», на конкурси подано 1468 робіт від 381 учасника з 15 країн. Загалом кількість робіт і учасників скоротилася на чверть. Зросла конкуренція тільки у двох конкурсах - медіапроектів і PR-проектів.

 

КМФР у 2009 році вирішив не піднімати вартість участі робіт у конкурсах. «Це одна з характеристик КМФР як демократичного фестивалю», - вважає виконавчий директор КМФР Максим Лазебник. Унаслідок зменшення кількості учасників, відповідно, зменшився й бюджет заходу: дохід фестивалю дорівнюватиме чистому прибутку минулого року. «Потенційно, якщо всі заплатять за участь, ми отримаємо стільки, скільки залишили собі на життя минулого року. А скільки залишиться цього року, не знаю», - каже виконавчий директор.

 

Як розповідав він «Детектор медіа» торік, зазвичай прибуток фестивалю становив орієнтовно 100 тисяч гривень за умов загального бюджету 500 тисяч гривень. Також Максим Лазебник зізнався, що не всі учасники платять: «Бо чи грошей нема, чи забули. А потім програють і взагалі "відморожуються"».

 

Ювілейний фестиваль змінив призи. «Тому що з'явилися гарні ідеї», - пояснив нововведення пан Лазебник. Раніше переможці й лауреати отримували блюдця й тарілки різного розміру з блакитною окантовкою та зображенням риби (символ фестивалю). Цього року тарілка вручатиметься лише одна - найкращій агенції фестивалю. А бронзові, срібні й золоті призери конкурсів отримають статуетки рибалок, які руками показують розмір улову. Новий приз придумав дизайнер Олексій Михайлов. Гран-прі фестивалю - це статуетка пари риболовів, котрі символізують дует агентства і клієнта, оскільки найбільший «улов» (рекламний ефект) здобувається в умовах командної роботи.

 

Традиційно на КМФР будуть підбиті підсумки рейтингу креативності рекламних агенцій. Цього року їх назвуть дві - найкращу маркетингову й найкращу креативну. Їхніми призами слугуватимуть «твори сучасного мистецтва», придумані українським художником-рекламістом Олексієм Саєм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17514
Читайте також
02.06.2009 08:47
Алексей Фурман, «Рекламастер»
28 037
28.05.2009 08:41
Денис Сторожук, для «Детектор медіа»
28 124
26.05.2009 11:33
Дмитро Десятерик, «День»
36 166
18.05.2009 09:41
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
30 307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду