Команда Docudays UA оголосила фільми з програми «Надзвичайний стан»

Команда Docudays UA оголосила фільми з програми «Надзвичайний стан»

28 Жовтня 2022
990
28 Жовтня 2022
20:00

Команда Docudays UA оголосила фільми з програми «Надзвичайний стан»

990
Свято документалістики з програми 19-го кінофестивалю відбудеться 11–13 листопада у Києві. А потім пройдуть покази в рамках щорічного мандрівного кінофестивалю.
Команда Docudays UA оголосила фільми з програми «Надзвичайний стан»
Команда Docudays UA оголосила фільми з програми «Надзвичайний стан»

Команда Docudays UA розповіла, які фільми з програми цьогорічного кінофестивалю увійшли до програми вікенду «Надзвичайний стан».

Відкриють цю триденну програму у київському кінотеатрі «Жовтень» дві стрічки литовського режисера Мантаса Кведаравічюса — «Маріуполіс» та «Маріуполіс 2». «Маріуполіс» розгортає оповідь про повсякдення міста на узбережжі Азовського моря, тоді ще — за два кроки від зони бойових дій. З початком повномасштабного вторгнення режисер повертається до Маріуполя.  «Маріуполіс 2» створений із врятованих фрагментів відео, відзнятих Мантасом Кведаравічюсом, котрого наприкінці березня 2022 року взяли в полон і вбили російські військові. З 17 листопада фільм також можна буде переглянути в кінотеатрах України.

Особливий акцент на українському кіно. «Існує великий запит на власне кіно у наших спільнотах як у самій Україні, так і за кордоном. Фільми національного конкурсу не були показані в Києві навесні. Утім, ми цілий рік знайомили зі стрічками програми аудиторію міжнародних майданчиків. Їх гостинно приймали фестивалі у Польщі, Британії та Німеччині. І ось, нарешті, наші фільми повертаються додому, одразу до багатьох міст, містечок і сіл України», — розповіла програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко.

Серед українських фільмів будуть покази повнометражної роботи «Нескінченність за Флоріаном» Олексія Радинського, яку було відзначено премією «Кіноколо», та стрічки «Плай» Єви Джишиашвілі, яка цьогоріч перемогла в національному конкурсі Docudays UA. На глядачів також очікує українська прем’єра фільму екологічної тематики «І кожна річка» Олесі Моргунець-Ісаєнко. У програмі «Docu/Коротко: надзвичайний випуск» — добірки нових короткометражних фільмів, створених українськими кінематографістами під час війни. Це «Фортеця Маріуполь. Орест» Юлії Гонтарук, «Я не хотіла робити фільм про війну» Надії Парфан, «Літургія протитанкових перешкод» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Мир і спокій» Миро Клочко та Анатолія Татаренка.

У межах міждисциплінарної програми «Docu/Синтез» пройде показ VR-фільму «Invasions 1.2.3» Алевтини Кахідзе та Пьотра Армяновського.

До міжнародної добірки кіновікенду увійшли стрічки з різних програм 19 березневого Docudays UA. Це фільм «Синдром Гамлета» (режисери Єльвіра Нєвєра, Пьотр Росоловский), «Фортуна Валентин» Єви Найдлінґер, стрічка американського режисера Тео Ентоні «Світло, всюди». Пройде показ фільму «Балконний фільм» польського режисера Павла Лозінського. Також у цій добріці — стрічка «Останнє покоління» режисера Міколая Борови, фільм екоактивіста та учасника кліматичного руху Чжао Ляна «Мені дуже шкода» — поетичний есей про наслідки людського безумства.

Переглянути фільми можна буде в кінотеатрі «Жовтень» і в онлайн-кінотеатрі DocuSpace. Акредитуватися на покази можна за цим посиланням на сайті Docudays UA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду