В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру

В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру

16 Вересня 2017
4376
16 Вересня 2017
14:04

В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру

4376
У Генпрокуратурі розпочали процес оціночно-будівельної експертизи будівлі на вул. Кирилівській у Києві, яку орендує група «1+1 медіа». У своєму сюжеті ТСН заявляє, що це загрожує виселенням каналів групи з офісу і зупинкою ефіру. Будівлю узято під охорону поліції.
В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру
В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру

Про це йшлося у випуску ТСН о 19.30 15 вересня.

У п’ятницю, 15 вересня, судовий експерт Київського науково-дослідного інституту  разом із прокурором Генеральної прокуратури України оглянули будівлю групи «1+1 медіа» на київському Подолі.

«Судовий експерт із прокурором півтори години оглядали будівлю на київському Подолі, яку ми винаймаємоі і звідки зараз ведемо цей ефір. Цей візит ми розцінюємо, як черговий крок в ланцюжку дій влади, щодо перешкоджання діяльності телеканалу "1+1". Аби захистити компанію від можливих провокацій, приміщення віднині охороняє поліція», - повідомляє ТСН у своєму сюжеті.

Також у ТСН мова йшла про «спроби забрати офіс» каналу «1+1».

«Вони надали рішення Печерського райсуду мста Києва. Почалося все з даху, пройшли по всіх поверхах і всіх виробничих приміщеннях, заходили навіть у туалет. Наскільки ми зрозуміли, метою експертів було переконатися, що будівля є, вона не перебудована», - розповів у сюжеті ТСН представник ТОВ «Поділ-Нерухомість», якому належить будівля, Сергій Дикий.

Як відомо, 4 вересня Печерський районний суд Києва наклав арештна будівлю ТОВ «Поділ-Нерухомість», де знаходяться офіси медіахолдингу «1+1 медіа», у справі розкрадання коштів у «Приватбанку». Зокрема суд ухвалив клопотання прокурора щодо арешту нежитлових приміщень житло-офісного будинку й підземного паркінгу в Києві на вул.Кирилівська, 23, які належать ТОВ «Поділ-Нерухомість». З 2012 року офіси за цією адресу орендує медіагрупа «1+1 медіа».

Як зазначає ТСН, судовий експерт і прокурор не надали пояснень своєму візитові.  «Гості фотографували студії, кабінети і навіть парковку, після чого мовчки пішли. «Ми, звісно, цікавилися, які будуть дії з боку Генпрокуратури, правоохоронних органів, нам нічого не пояснили», - представник  ТОВ «Поділ-Нерухомість».

ТСН  також стверджує, що справою щодо будівлі каналу «1+1» займається Сергій Овчаренко – заступник керівника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури.

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску.

12 вересня група «1+1 медіа» заявила, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня провести відчуження будівлі ТОВ «Поділ-Нерухомість» по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», через те, що ця нерухомість перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «Приватбанку». Медіагрупа звернулася до Міністерства внутрішніх справ (МВС) з проханням забезпечити охорону будівлі.

Група «1+1 медіа» стверджує, що наразі від ТОВ «Поділ-Нерухомість» вимагають сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн. Однак, як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн. «1+1 медіа» повідомляє, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди. Зазначено, що відповіді ще немає. 

12 вересня НБУ заявив, що не звертався до ТОВ «Поділ Нерухомість» із вимогою звільнити приміщення від орендаря, яким є ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

13 вересня ТОВ «Поділ-Нерухомість» поінформувало, що арешт судом будівлі по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», не вплине на оренду цих приміщень медіагрупою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду