detector.media
16.09.2017 14:04
В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру
В сюжеті ТСН канал «1+1» заявив, що йому загрожує виселення з будівлі й зупинка ефіру
У Генпрокуратурі розпочали процес оціночно-будівельної експертизи будівлі на вул. Кирилівській у Києві, яку орендує група «1+1 медіа». У своєму сюжеті ТСН заявляє, що це загрожує виселенням каналів групи з офісу і зупинкою ефіру. Будівлю узято під охорону поліції.

Про це йшлося у випуску ТСН о 19.30 15 вересня.

У п’ятницю, 15 вересня, судовий експерт Київського науково-дослідного інституту  разом із прокурором Генеральної прокуратури України оглянули будівлю групи «1+1 медіа» на київському Подолі.

«Судовий експерт із прокурором півтори години оглядали будівлю на київському Подолі, яку ми винаймаємоі і звідки зараз ведемо цей ефір. Цей візит ми розцінюємо, як черговий крок в ланцюжку дій влади, щодо перешкоджання діяльності телеканалу "1+1". Аби захистити компанію від можливих провокацій, приміщення віднині охороняє поліція», - повідомляє ТСН у своєму сюжеті.

Також у ТСН мова йшла про «спроби забрати офіс» каналу «1+1».

«Вони надали рішення Печерського райсуду мста Києва. Почалося все з даху, пройшли по всіх поверхах і всіх виробничих приміщеннях, заходили навіть у туалет. Наскільки ми зрозуміли, метою експертів було переконатися, що будівля є, вона не перебудована», - розповів у сюжеті ТСН представник ТОВ «Поділ-Нерухомість», якому належить будівля, Сергій Дикий.

Як відомо, 4 вересня Печерський районний суд Києва наклав арештна будівлю ТОВ «Поділ-Нерухомість», де знаходяться офіси медіахолдингу «1+1 медіа», у справі розкрадання коштів у «Приватбанку». Зокрема суд ухвалив клопотання прокурора щодо арешту нежитлових приміщень житло-офісного будинку й підземного паркінгу в Києві на вул.Кирилівська, 23, які належать ТОВ «Поділ-Нерухомість». З 2012 року офіси за цією адресу орендує медіагрупа «1+1 медіа».

Як зазначає ТСН, судовий експерт і прокурор не надали пояснень своєму візитові.  «Гості фотографували студії, кабінети і навіть парковку, після чого мовчки пішли. «Ми, звісно, цікавилися, які будуть дії з боку Генпрокуратури, правоохоронних органів, нам нічого не пояснили», - представник  ТОВ «Поділ-Нерухомість».

ТСН  також стверджує, що справою щодо будівлі каналу «1+1» займається Сергій Овчаренко – заступник керівника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури.

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску.

12 вересня група «1+1 медіа» заявила, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня провести відчуження будівлі ТОВ «Поділ-Нерухомість» по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», через те, що ця нерухомість перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «Приватбанку». Медіагрупа звернулася до Міністерства внутрішніх справ (МВС) з проханням забезпечити охорону будівлі.

Група «1+1 медіа» стверджує, що наразі від ТОВ «Поділ-Нерухомість» вимагають сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн. Однак, як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн. «1+1 медіа» повідомляє, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди. Зазначено, що відповіді ще немає. 

12 вересня НБУ заявив, що не звертався до ТОВ «Поділ Нерухомість» із вимогою звільнити приміщення від орендаря, яким є ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

13 вересня ТОВ «Поділ-Нерухомість» поінформувало, що арешт судом будівлі по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», не вплине на оренду цих приміщень медіагрупою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY