Мінінформполітики передасть на розгляд СБУ і експертної ради перші 20 сайтів антиукраїнського змісту

Мінінформполітики передасть на розгляд СБУ і експертної ради перші 20 сайтів антиукраїнського змісту

4 Березня 2017
1592
4 Березня 2017
17:51

Мінінформполітики передасть на розгляд СБУ і експертної ради перші 20 сайтів антиукраїнського змісту

1592
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що його відомство розпочало моніторинг інформаційних сайтів і через два тижні передасть для аналізу експертній раді і Службі безпеки України перелік ресурсів з антиукраїнським контентом.
Мінінформполітики передасть на розгляд СБУ і експертної ради перші 20 сайтів антиукраїнського змісту
Мінінформполітики передасть на розгляд СБУ і експертної ради перші 20 сайтів антиукраїнського змісту

Про це він розповів у суботу, 4 березня, в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Укрінформ».

«Вже ведеться робота з моніторингу інформаційних сайтів. За два тижні заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін, який відповідає власне за інформаційну безпеку, має подати перелік цих сайтів. Аналіз відповідних сайтів зробить як СБУ, так і експертна рада при МІП, куди входить велика кількість представників громадянського суспільства, медіаюристів, медіаекспертів та журналістів», - повідомив Юрій Стець.

За його словами, завдання Мінінформполітики - зробити моніторинг сайтів, які працюють на підрив суверенітету України, і запропонувати до аналізу низку конкретних ресурсів. Сам аналіз відповідних сайтів відбуватиметься за участі експертної ради і СБУ.

«А тоді в правовому полі ці ресурси закриватимуться - і винятково через суд», - наголосив міністр.

Він прогнозує, що на розгляд СБУ і експертної ради за два тижні буде подано близько 20 сайтів.

«Перше, що ми зробимо, це близько 20 сайтів подамо на розгляд СБУ і експертної ради. Цифра 20 може звучати», - сказав Юрій Стець. 

При цьому він висловив переконання, що нова Доктрина інформбезпеки, відповідно до якої здійснюватиметься моніторинг ЗМІ і інтернет-ресурсів, не несе ризиків для медіа, які займаються професійно своєю справою. 

«Для медіапростору, для медіа, які дійсно займаються своєю роботою, журналістикою, жодних ризиків немає, оскільки я ніколи не був цензором і ніколи ним не стану. Що ж стосується інформаційних ресурсів, які працюють в інтернеті і створені тільки для того, щоб підривати суверенітет України, то вони будуть закриті, я в цьому переконаний. І час вже давно для цього настав», - наголосив міністр.

Він також висловив жаль, що Доктрина інформбезпеки готувалась довгих 2,5  роки, однак для цього були об'єктивні причини, оскільки документ потрібно було узгодити у всіх міністерствах задля його прозорості.

«Мені прикро, що 2,5 роки знадобилося для того, аби Доктрина інформбезпеки була прийнята. Але документ такого рівня мав бути погоджений з ОБСЄ, з громадськістю, з усіма міністерствами, експертним середовищем РНБО, СБУ. Всі ці погодження забрали багато часу, але дозволили зробити Доктрину максимально прозорою», - підкреслив Юрій Стець.

Нагадаємо, раніше Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що очікує від свого заступника Дмитра Золотухіна подачі йому протягом двох тижнів список антиукраїнських сайтів для ініціювання процедури їх закриття.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець також роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться.

Нагадаємо, 25 лютого Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про Доктрину інформаційної безпеки України» та затвердив Доктрину. Документ набирає чинності з дня його опублікування.

«Метою Доктрини є уточнення засад формування та реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв'язаної нею гібридної війни», – зазначається в документі.

«Детектор медіа» провів опитування експертів, які вважають, що впровадження Доктрини інформаційної безпеки не має бути спрямоване на боротьбу з політичним інакомисленням усередині країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1592
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду