Черкаський журналіст, у якого стріляли, пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю

Черкаський журналіст, у якого стріляли, пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю

8 Вересня 2016
3592

Черкаський журналіст, у якого стріляли, пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю

3592
7 вересня у Черкасах невідомий стріляв у засновника та журналіста обласної газети «Фактор+TV» Вадима Комарова. Чоловік не постраждав, напад він пов’язує зі своєю журналістською діяльністю
Черкаський журналіст, у якого стріляли, пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю
Черкаський журналіст, у якого стріляли, пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю

Про подробиці нападу журналіст Комаров розказав «Детектору медіа».

«Це була друга година дня. Я приїхав в приватне домоволодіння, яке належить моїй доньці, яка  живе в Німеччині, дещо там зробити. Постукали в двері. У нас завжди так стукають працівники черкаського РЕМу або "Черкасоблгазу", які знімають покази лічильників. Я спокійно підійшов до калитки, одкрив, нікого немає. Я переступив через поріг однією ногою, виглянув на вулицю, а зліва стояла людина і з двох рук з пістолета цілила в мене. Я, в принципі, займався стрільбою в свій час в юності, тому автоматично відреагував і качнувся назад. В цей час пролунав постріл, куля влучила в цегляний паркан, а я, відхилившись, закрив калитку. І він втік. Я вигляну і побачив тільки його ноги, кросівки. А так людина стояла на відстані п’яти метрів від мене і я його розгледів дуже добре», – розказав пан Комаров.

За його словами, нападника він бачив вперше, проте дуже добре запам’ятав як він виглядає.

 «Я цю людину бачив вперше. Людина з такими характерними рисами обличчя, вона настільки рідка, що її виявити та знайти достатньо легко. Я не знаю цієї людини. За віком вона – 20-25 років. Качок з дуже характерними рисами. Видно, що людина займається спортом. Така дуже спортивна», – додав він.

Напад журналіст пов’язує зі своєю професійною діяльністю. За його словами, останні півроку він працює над двома журналістськими розслідуваннями, які стосуються суддів та правоохоронців.

«Я можу пов’язати це тільки з двома обставинами. Це професійна діяльність журналіста. Я півроку розкручував тему інтернет-фірми ТОВ “Фрістайл”, яка має двох співзасновників, і один з них "кинув" іншого і за підрахунками привласнив десь 2 млн грн. Там ще замішаний полковник, який під час виборів приховав факт виявлення вибухівки на виборчій дільниці. І друге, з чим я пов’язую напад – це питання відносно двох суддів – суддя районного суду Троян і суддя Апеляційного суду Бондаренко. Один постановив, другий затвердив рішення іменем України на підставі очевидно підроблених документів. І також півроку я займаюся питанням мінування машини голови Апеляційного суду. З того що я знаю, на 80% переконаний, що Бондаренко має до цього відношення», пояснив пан Комаров.

З відповідною заявою журналіст звернувся у правоохоронні органи. 

Як розказав «Детектору медіа» начальник сектору комунікацій Головного управління Національної поліції в Черкаській області Дмитро Грищенко, за фактом нападу на журналіста відкрито кримінальне провадження.

«Учора повідомлення надійшло. На місце була направлена слідчо-оперативна група, експерти, кінологи з собаками. Проведено огляд місця події. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального Кодексу України "Хуліганство". Зараз особа нападника встановлюється, зроблено його фоторобот, незабаром його буде розміщено на сайті поліції. Проводяться слідчі дії. У слідства є версії, але ми їх не розголошуємо і перевіряємо», сказав він.

Журналіст Комаров зазначив, що це вже другий  збройний напад на нього. Перший він пережив 22 роки тому. Тоді він також працював над журналістським розслідуванням, яке стосувалося прокурорів.

На фото – Вадим Комаров

Фото: Facebook Комарова

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3592
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду