Черкаська поліція відкрила провадження за фактом побиття журналіста Вадима Комарова

Черкаська поліція відкрила провадження за фактом побиття журналіста Вадима Комарова

20 Липня 2017
2005

Черкаська поліція відкрила провадження за фактом побиття журналіста Вадима Комарова

2005
Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за фактом побиття засновника та журналіста обласної газети «Фактор+TV» Вадима Комарова, якого 13 липня побив прораб Інвестиційно-будівельної компанії «Будгарант». Журналіст перебуває у лікарні
Черкаська поліція відкрила провадження за фактом побиття журналіста Вадима Комарова
Черкаська поліція відкрила провадження за фактом побиття журналіста Вадима Комарова

Про це «Детектору медіа» повідомив пан Комаров та розказав подробиці нападу.

За словами журналіста, 13 липня у Черкасах по вул.Героїв Дніпра відбулися громадські слухання щодо будівництва багатоповерхової забудови, під час яких представники Інвестиційно-будівельної компанії «Будгарант» намагалися завадити заходу «всупереч правилам проведення даної процедури». Пан Комаров викликав поліцію.

«Я написав заяву та дав пояснення. Коли повернувся в актовий зал, там вже відбувалися розмови в стані емоцій. Прораб фірми забудовника, якого я раніше не знав і ніколи з ним не зустрічався, Олександр Ринза-Горовий, був сильно невдоволений даним станом і результатом, а тому вбачаючи в мені винного, спочатку вдарив мене головою в обличчя, а потім кулаком лівої руки вдарив мене в праву скроню. Було розсічено праву брову і хол другого поверху перетворився в криваву калюжу, по дорозі в туалет я втратив свідомість”, – повідомив журналіст.

За його словами, було викликано поліцію та швидку. Журналіста госпіталізовано з діагнозом – ЗЧМТ, струс мозгу. Наразі пан Комаров перебуває на лікуванні в Черкаській обласні лікарні.

«Ступінь тілесних ушкоджень визначить судово-медична експертиза після закінчення лікування. Скоріше за все, буде умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Прораба в той же день забудовник звільнив з роботи. Потім надійшла інформація що він засуджений до 4 років позбавлення волі умовно за торгівлю зброєю», – розказав журналіст.

Прес-секретар головного управлінні Національної поліції у Черкаській області Дмитро Грищенко повідомив «Детектору медіа», що за фактом побиття журналіста поліцією відкрито кримінальне провадження.

«Був викликаний наряд поліції за зверненням журналіста, який повідомив, що йому були нанесені легкі тілесні ушкодження. Було встановлено, що ушкодження наніс житель Черкаського району. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження"», – сказав представник поліції та додав, що після результатів судово-медичної експертизи провадження може бути перекваліфіковане.

Правопорушення карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Інформацію про те, що нападник, начебто, вже має судимість, у поліції не підтвердили: «Про те, що він на умовному терміні, у нас такої інфомрації немає», – сказав пан Грищенко.

«Детектор медіа» намагається зв'язатися із представниками компанії «Будгарант» для коментаря.

Нагадаємо, 13 липня у Черкасах під час громадських зборів у мікрорайоні «Митниця» засновника та журналіста обласної газети «Фактор+TV» Вадима Комарова побив працівник однієї з будівельних фірм міста, що належить депутату обласної ради Артуру Савіну.

Раніше, 7 вересня 2016 року, невідомий стріляв у засновника та журналіста обласної газети «Фактор+TV» Вадима Комарова. Чоловік не постраждав, напад пов'язує зі своєю журналістською діяльністю. «Детектору медіа» пан Комаров зазначив, що це вже другий  збройний напад на нього. Перший він пережив 22 роки тому. Тоді він також працював над журналістським розслідуванням, яке стосувалося прокурорів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2005
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду