Єдиний підозрюваний у побитті журналіста газети «Вечірні Черкаси» виправданий судом

Єдиний підозрюваний у побитті журналіста газети «Вечірні Черкаси» виправданий судом

12 Грудня 2016
1959

Єдиний підозрюваний у побитті журналіста газети «Вечірні Черкаси» виправданий судом

1959
12 грудня Соснівський суд Черкас ухвалив вирок у справі побиття журналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова під час Революції Гідності у 2014 році.
Єдиний підозрюваний у побитті журналіста газети «Вечірні Черкаси» виправданий судом
Єдиний підозрюваний у побитті журналіста газети «Вечірні Черкаси» виправданий судом

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали.

Нагадаємо, сторона обвинувачення просила у суду для чоловіка покарання у вигляді трьох років обмеження волі. Натомість захисник обвинуваченого  впевнений, що складу злочину у діях його підзахисного немає, а повідомлення про підозру є хибним.

«Звісно, мені прикро, що таке рішення суду. Виходить, що майже 3 роки прокуратура займалася розслідуванням, і, по факту, роки пройшли дарма. Хоча, з іншого боку, я не здивований результатами, бо вже тоді, на першому засіданні суду було зрозуміло, що розслідування проводили не найкращим чином. Звичайно, я обурений ситуацією, яка склалася. Я витратив стільки свого часу. Ходив на всі виклики прокуратури, проводив впізнання, а по факту справедливості, як такої, немає», – зазначив пан Єфімов.

Перший секретар НСЖУ, голова Черкаської обласної організації Спілки Сергій Томіленко зауважує, що вся професійна спільнота також обурена з такого рішення суду, «адже воно демонструє іншим, що журналістів можна безкарно кривдити».

Очевидно, за словами керівника НСЖУ, слід через публічність більше привертати увагу до подібних рішень судів, «адже європейські цінності, до яких ми всі так прагнемо, якраз і передбачають захист скривдженого і справедливе покарання порушників».

Спілка журналістів спільно з Єфімовим залучатиме медіаюристів для подачі апеляціі.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

Зазначимо, з початку 2016 року правоохоронці скерували до суду 15 кримінальних проваджень за 21 епізодом злочинів, скоєних відносно журналістів.

На фото - Ігор Єфімов, якому розбили голову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду