Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір

Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір

9 Квітня 2015
2552

Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір

2552
Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір
Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала попередження, оголошене телеканалу «Інтер» 15 січня за скандальний новорічний ефір за участі Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова. Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 9 квітня.

 

Нацрада взяла на себе зобов'язання скасувати цю санкцію, уклавши 6 квітня мирову угоду з «Інтером», який оскаржував попередження в суді. 7 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва закрив провадження у справі, оскільки сторони уклали мирову угоду.

 

Нагадаємо, 15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч. Тим же рішенням Нацрада призначила позапланові перевірки «Інтера», «1+1», ICTV, «України» і Tonis.

 

«Інтер» оскаржив рішення Нацради про санкцію, і в лютому суд на забезпечення позову зупинив дію попередження, адже влітку 2015 року очікується розгляд питання про продовження ліцензії каналу «Інтер» на аналогове ефірне мовлення в мережі УР-3.

 

18 лютого Нацрада п'ятьма голосами оголосила телеканалу «Інтер» друге попередження - за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної після моніторингу новорічного ефіру та винесення першого попередження. При цьому Нацрада взяла до відома наявність порушень в ефірі інших телеканалів - «1+1», ICTV, «Україна» і Tonis.

 

«Інтер» одразу заявив, що вбачає в діях членів Нацради політику рейдерства влади, а також повідомив, що готує звернення до суду і до Генеральної прокуратури України щодо дій Нацради.

 

Однак 5 березня стало відомо, що «Інтер» передумав судитися і подав заяву до Нацради про скасування санкції «оголошення попередження», і Нацрада призначила відповідну перевірку. 26 березня Нацрада скасувала це попередження каналу «Інтер».

 

2 квітня Нацрада вирішила піти на мирову угоду з телеканалом «Інтер» у справі щодо першого попередження і затвердила проект мирової угоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2552
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
такое
3304 дн. тому
ну, для СВИДОРАСТОВ значительно опаснее, что кто-то что-то не то ляпнет у Шустера на 112 в прямом эфире (не согласовав и не процензурировав), чем какой-то Кобзон под новогодней ёлкой. Тем более, что Кобзон пел о своих проблемах-не проблемах, а на 112 у Шустера говорят о злободневных проблемах в стране и отм, что волнует каждого украинца: тотальная коррупция, вранье власти, тотальное обнищание, поборы и орудующие воткрытую по городам разномастные ряженные в форму банды людей с оружием, которые отжимают и грабят бизнес, захватывают офисы, в т.ч. госпредприятий при молчаливом созерцании милиции, похищают за что-то людей.... Говорить и писать об этом (как "ВЕСТИ", например) у нас в стране нынче не велено, ведь у нас здесь уже полное торжество демократии....А при демократии так принято: заткнуть всем кляпом рот, несогласных - в тюрьмы с формулировкой про "госизмену", в облегченном варианте просто наклеивают ярлык "агента Путина"!
wewew
3305 дн. тому
Интер вопросы порешал, а 112 будет мальчиком для битья
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду