detector.media
09.04.2015 12:12
Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір
Нацрада скасувала попередження каналу «Інтер» за новорічний ефір

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала попередження, оголошене телеканалу «Інтер» 15 січня за скандальний новорічний ефір за участі Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова. Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 9 квітня.

 

Нацрада взяла на себе зобов'язання скасувати цю санкцію, уклавши 6 квітня мирову угоду з «Інтером», який оскаржував попередження в суді. 7 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва закрив провадження у справі, оскільки сторони уклали мирову угоду.

 

Нагадаємо, 15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч. Тим же рішенням Нацрада призначила позапланові перевірки «Інтера», «1+1», ICTV, «України» і Tonis.

 

«Інтер» оскаржив рішення Нацради про санкцію, і в лютому суд на забезпечення позову зупинив дію попередження, адже влітку 2015 року очікується розгляд питання про продовження ліцензії каналу «Інтер» на аналогове ефірне мовлення в мережі УР-3.

 

18 лютого Нацрада п'ятьма голосами оголосила телеканалу «Інтер» друге попередження - за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної після моніторингу новорічного ефіру та винесення першого попередження. При цьому Нацрада взяла до відома наявність порушень в ефірі інших телеканалів - «1+1», ICTV, «Україна» і Tonis.

 

«Інтер» одразу заявив, що вбачає в діях членів Нацради політику рейдерства влади, а також повідомив, що готує звернення до суду і до Генеральної прокуратури України щодо дій Нацради.

 

Однак 5 березня стало відомо, що «Інтер» передумав судитися і подав заяву до Нацради про скасування санкції «оголошення попередження», і Нацрада призначила відповідну перевірку. 26 березня Нацрада скасувала це попередження каналу «Інтер».

 

2 квітня Нацрада вирішила піти на мирову угоду з телеканалом «Інтер» у справі щодо першого попередження і затвердила проект мирової угоди.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY