«Інтер» подав до суду на рішення Нацради про попередження

«Інтер» подав до суду на рішення Нацради про попередження

12 Лютого 2015
3644

«Інтер» подав до суду на рішення Нацради про попередження

3644
«Інтер» подав до суду на рішення Нацради про попередження
«Інтер» подав до суду на рішення Нацради про попередження

Телеканал «Інтер» звернувся до суду з позовом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про скасування рішення, згідно з яким мовнику було винесено попередження. Про це повідомляє видання «Капитал».

 

Позов розглядає Окружний адміністративний суд Києва.

 

Крім того канал «Інтер» подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії пункту 3 рішення від 15.01.2015 № 1 «Про результати моніторингу загальнонаціональних телеканалів за 31.12.2014-07.01.2015», відповідно до якого телеканалу і було винесено попередження.

 

Суд клопотання задовольнив.

 

На думку представників телеканалу, рішення Нацради порушує гарантії заборони цензури та заборона втручання в професійну діяльність засобів масової інформації.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч. Відповідне рішення Нацрада одноголосно ухвалила на засіданні 15 січня.

 

Крім того, Нацрада рекомендує Комісії з журналістської етики розглянути питання про дотримання членом наглядової ради ПрАТ «Телеканал "Інтер"» Ганною Безлюдною стандартів ділової етики та свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду