Напередодні виборів натовпи бажаючих отримати ліцензію на теле- й радіомовлення стали такими чисельними, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розгубилася.

21 Вересня 2001
1104
21 Вересня 2001
15:13

Напередодні виборів натовпи бажаючих отримати ліцензію на теле- й радіомовлення стали такими чисельними, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розгубилася.

1104
Напередодні виборів натовпи бажаючих отримати ліцензію на теле- й радіомовлення стали такими чисельними, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розгубилася.
За словами голови Нацради, відомство спроможне задовольнити лише чверть заявок телерадіоорганізацій України на отримання телерадіочастот, оскільки Державний комітет зв‘язку та інформатизації України поки що підтвердив функціонування і виділив для 1800 претендентів-мовників лише 215 радіочастот і 295 телеканалів. Про це Борис Холод повідомив, виступаючи в Одесі на дводенній нараді-семінарі регіональних представників відомства за участі керівництва регіону. Як передає УНІАН, сьогодні ліцензії на “вещание” в ефірі мають лише 62 телерадіокомпанії-щасливчики. Тому експертам і членам Нацради упродовж жовтня-грудня належить виконати значний обсяг роботи з ліцензування, щоб погасити заборгованість перед мовниками, відзначив Холод. Втім, особливо панькатися з телевізійниками і радистами контора Холода не збирається.

Бо, як каже голова Нацради, моніторинг засвідчує грубі порушення законодавства з боку телерадіоорганізацій, що ретранслюють зарубіжні програми, а також недотримання компаніями мовного режиму, визначеного ліцензіями. Ці проблеми заплановано обговорити конкретніше у Києві на початку жовтня на спеціальній конференції, до участі в якій буде запрошено керівників “телерадіокомпаній - порушників законодавства”. “Передусім організацій, що ретранслюють “Русское радио”, “Европа-плюс” та інші”, - додав при цьому пан Холод. Він наголосив, що, “за даними моніторингу, переважна більшість компаній, за винятком Національної телерадіокомпанії України та “1+1”, продовжують готувати програми російською мовою”. Борис Холод також повідомив, що серед порушників вимог законодавства зафіксовано й тих, хто дав-три місяці тому отримав ліцензію і зобов‘язувався довести випуск україномовного продукту до 50-70 відсотків. За словами голови Нацради, спершу “злісних порушників” буде офіційно попереджено, а якщо не станеться змін на краще, буде порушено питання про відкликання ліцензій. Сьогодні учасники наради-семінару обговорюватимуть проблеми регіональних мовників на прикладі діяльності 66 одеських телерадіоканалів, із яких зараз мають ліцензії на функціонування всього …три компанії.

За повідомленням інтернет-видання ЗМІна (zmi.kiev.ua)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду