Сюрприз от канала «Украина»

18 Червня 2007
16389
18 Червня 2007
16:18

Сюрприз от канала «Украина»

16389
Главные темы новостей 11-го по 17 июня 2007 года.
Сюрприз от канала «Украина»

Понедельник, 11 июня

Главные темы – ситуация в Центризбиркоме, получение трудовых книжек экс-парламентариями от НСНУ, резонансные заявления и.о. председателя СБУ Валентина Наливайченко.

 

 

«Новини», Первый национальный

В студии – Андрей Смиян. Начинают со сложения депутатских полномочий депутатами от НСНУ, внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Павла Тырского. Дают очень хорошее разъяснение члена ЦИК Андрея Магеры: «Андрій Магера, заступник голови ЦВК: "Стара редакція частини першої втратила чинність 2 червня, а нова редакція, хоч і набрала чинності, але буде введена в дію тільки з другого серпня, яка стосується визнання обраними і реєстрації кандидатів у народні депутати України. Парламент сам заклав отаку своєрідну норму, яка протягом двох місяців – між 2 червня і 2 серпня – фактично унеможливила Центральній виборчій комісії прийняття рішення щодо визнання обраними і реєстрації кандидатів у народні депутати України». Но возникает вопрос, который Павел Тырский сразу же мог уточнить у члена ЦИК: это означает, что новых депутатов БУДУТ РЕГИСТРИРОВАТЬ после 2 августа? Затем был внятный, со всеми точками зрения, сюжет Александра Бондаренко о ситуации в ЦИК и заявление Валентина Наливайченко.

 

«Підсумки», Эра

В студии – Марина Мазурак. Начинают с ситуации в ЦИК сюжетом Александра Мартыненко, внятным, со всеми точками зрения. Юлиана Дубовик продолжает тему новых депутатов, расставляя выгодные парламентской коалиции акценты: «Історія з трудовими книжками, які так хочуть забрати опозиціонери, нарешті зрушила з місця. На сьогодні вже 12-ро депутатів змогли одержати їх на руки, а відтак – стати колишніми в нинішньому парламенті. Утім, ця маленька перемога поступово перетворюється для опозиції на поразку. Дехто з їхніх рядів не просто відмовляється покидати стіни Верховної Ради, а й навіть готовий заради цього змінити партійне керівництво. Адам Мартинюк, 1-й заступник голови Верховної Ради України: "Значить, у "Нашої України" є всі підстави обрати нового керівника своєї фракції. І я не виключаю, що такий керівник буде обраний. Те саме, і ви знаєте про це, стосується уже й заяв деяких народних депутатів Блоку Тимошенко. І вони готові до обрання нового керівництва фракції. І фракції БЮТ, і "Нашої України" будуть існувати в парламенті». И при этом – ни одного синхрона оппозиции.

 

Важное место выпуска – сюжет Александра Гурова: «Посол розділив ситуацію в Україні на 2 пункти. Хороша новина: президент, прем’єр та голова Верховної Ради домовилися, як вийти із кризи. Погана новина – що ця угода руйнує певні інституції, дуже важливі для демократії. Дострокові вибори є одним із кроків до порозуміння, але лише у випадку проведення їх чесно та демократично, зауважив Тейлор. Вільям Тейлор, посол США в Україні: "Інститути влади були дискредитовані та навіть зруйновані. Це стосується і парламенту, і Конституційного суду, і судової системи в широкому сенсі, і Генеральної прокуратури, і Ради безпеки, і навіть інституту президента. Все було зруйновано, жодна інституція не вийшла із цієї кризи бездоганною". От і виходить, що через непрацездатність судової системи забезпечити верховенство права мають можливість лише політики, представники тих владних структур, які, власне, і створили кризову ситуацію. Костянтин Грищенко, радник прем’єр-міністра України: "Це дуже дивна ситуація, коли політики кажуть про важливість саме цього принципа, саме застосування правових методів, а дуже часто юристи заявляють про те, що політика має більше значення над юридичними інструментами розв’язання політичних питань". Олександр Чалий, заступник голови Секретаріату президента України: "Саме криза, як ніколи, поставила країну, її еліту, її народ, на усвідомлення, що без того, щоб відновити принцип верховенства права, без того, щоб розпочати боротьбу з корупцією у всіх гілках влади, і без того, щоб ми зробили, довели до кінця якісну судову реформу, ми не зможемо продовжити будувати демократичну українську державу"».

 

ТСН, «1+1»

В студии – Алла Мазур. Начинают с парламента, сложения полномочий и возможности присяги новых депутатов. Внятный, со всеми точками зрения сюжет Станислава Ясинского на эту тему – что не может не радовать, учитывая неровность этого журналиста. Затем – сюжет Александра Загородного о ситуации в ЦИК, гораздо менее внятный, чем сюжет Павла Тырского на Первом национальном, – например, совершенно упущен момент противоречия в законах. Дают заявления Валентина Наливайченко и Арсения Яценюка.

 

Затем – странная студия Аллы Мазур: «Завтра весь світ боротиметься за ліквідацію дитячої праці. Бо близько 70% дітей у світі змушені працювати, за даними Міжнародної організації праці. В Україні майже половина з 350 тисяч економічно активних дітей працює у сільському господарстві. Насамперед це допомога батькам. Але щоліта потік поранених на полях дітей зростає». И сюжет Леси Харченко по этому поводу. Ну так и дайте его завтра! Дальше – диалог ведущей с директором департамента по усыновлению и защите прав детей Министерства молодежи и спорта Федором Гриценко – без всякого информповода. Редакторская ошибка?

 

 

ТСН, «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич. Начинают с ситуации в парламенте, переходят к ЦИК и к диалогу с гостем в студии, политологом Владимиром Фесенко. Неплохое место диалога: «Володимир Фесенко: "Ну, мені здається, що от з цієї ситуації врешті-решт може бути така собі... також такий собі політико-правовий вихід. Ну, наприклад, зараз дійсно є політичне рішення про те, що опозиція, ну, фактично вона вийшла зі складу парламенту. Вона припинила свої повноваження як депутати. І от в такому стані ситуація може тягнутися місяць. До речі, от патова ситуація в Центральній виборчій комісії... Віталій Гайдукевич. Ну, так само... Володимир Фесенко: "... коли не можна обнулити, да, не можна надати можливість стати депутатом". Віталій Гайдукевич. 50 днів ще триватиме? Володимир Фесенко: "І це може привести до того, що врешті-решт президент, посилаючись на статтю 90, де сказано про те, що якщо парламент не працює в пленарному режимі місяць, то можна припинити повноваження парламенту". Віталій Гайдукевич. То ще буде четвертий указ? Володимир Фесенко: "Я не виключаю, що да, буде і четвертий указ. І тоді вже процес піде, як це і потрібно"».

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Руслан Сеничкин. Начинают с ситуации в ЦИК, внятным, со всеми точками зрения сюжетом Валентины Левицкой, дают четкий «разъясняющий» синхрон члена ЦИК Андрея Мегеры: «Є 2 моменти, які на сьогоднішній день унеможливлюють прийняття рішень про визнання обраними і реєстрацію народних депутатів України. Перше – це норми самого закону від 1 червня. Цей закон у другому розділі, де обумовлені моменти щодо введення цього закону в дію, передбачено, що він хоч і набрав чинності з дня опублікування, але може бути введений в дію принаймні за однієї з умов: не раніше, ніж за 60 днів із дня опублікування. Тобто, у нас тут є певний правовий вакуум між 1 червня і 1 серпня, коли норма закону не введена в дію, а стара норма вже втратила чинність». Дальше – внятная студия Руслана Сеничкина и внятный, со всеми точками зрения, сюжет Ольги Клюевой о сложении полномочий депутатами-нашеукранцами.

 

«Факты», ICTV

В студии – Елена Фроляк. Начинают со сложения полномочий нашеукраинцами, внятным, со всеми точками зрения сюжетом Виктора Сороки, уходят на ЦИК внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Виталия Ковача. Хороший, точный выпуск.

 

«Вікна-новини», СТБ

В студии – Сергей Попов. Начинают с ситуации в ЦИК, дают и ситуацию о сложении полномочий депутатами-нашеукранцами – но только синхроном Вячеслава Кириленко. Затем, без видимого информповода, дают вот эту студию ведущего и сюжет Артема Алешина. Сергей Попов: «Регіонал Вадим Колесніченко певен, що український Мінюст збирається ошукати Європу. На його думку, відомство надасть Європарламентові неправдиві дані про розвиток регіональних мов в Україні, і депутати так і не дізнаються, що в нас, як уважає Колесніченко, буяє мовний расизм». Сюжет Артема Алешина: «Наступного місяця Міністерство юстиції має звітувати перед Радою Європи про те, як в Україні захищають мови регіональних меншин. Звіт майже готовий, а на адресу відомства почала лунати критика. Нардеп Вадим Колесніченко та голова Держкомітету у справах національностей Георгій Попов переконують, що очільники міністерства не зважили на цілу купу проблем: і етногрупи фінансують непропорційно, і місця, де вони мешкають, точно не окреслені, та й кількість людей, які розмовляють недержавною мовою, невідома. Вадим Колісниченко, народний депутат, фракція Партії регіонів: "Доповідь, яку було підготовлено Мінюстом, містить неповну та перекручену інформацію, на нашу думку, спрямовану на отримання хибного уявлення в Європі щодо прав регіональних мов та мов меншин в Україні". У Мінюсті з такими висновками не згідні. Твердять, що звіт складається на основі даних, отриманих від різних джерел: від громадських організацій до етнічних груп. І міністерство тільки акумулює інформацію. До речі, у доповіді ладні використати й матеріали Колесніченка. У Європарламенті мають розглянути й законопроект вітчизняних депутатів про захист мов нацменшин. Коаліціанти хочуть, аби Рада Європи відповіла, чи суголосний він із європейськими нормами. Василь Волга, народний депутат, фракція СПУ: "Кожен має право обирати мову викладання, що у вищому навчальному закладі, що в початковій школі, що дошкільної освіти, кожен має право звертатися до суду тією мовою, яку він вважає рідною. На певних територіях може прийматися та чи інша мова мовою регіональною". Вітчизняні парламентарі отримають відповідь вже за кілька днів. Утім, коли за цей законопроект буде проголосовано, невідомо». Почему нет точки зрения оппозиции?

 

«Репортер», Новый канал

Выполняем пожелания читателей «ТК», а именно Вавана: «Хочеться передати вітання пану Кузякіну від актинвих (так в тексте– Н.К.) працівників Нового каналу. Окрім зірки-Павлюка – там ще є ведучі й випускові. А отже – і можна щепобачити (так в тексте. – Н.К.) Внятный, хороший выпуск. Не думає пан Кузякін, що Макаренко і Гутцайт – також вміють говорити. І якщо вони не працювали на “Інтері”, то це не постаті:))». В студии – Андрей Макаренко. Начинают с засухи, уходят на парламент и ЦИК внятным, со всеми точками зрения? сюжетом Михаила Шаманова и Ольги Пирожко.

 

«Репортер», Новый канал, ночной выпуск

В студии – Владимир Павлюк. Начинают со сложения полномочий депутатами-нашеукраинцами, внятным, со всеми точками зрения? сюжетом Михаила Шаманова и Ольги Пирожко. Затем – внятно, синхронами – о ситуации в ЦИК и заявлении Валентина Наливайченко.

 

«24 години», ТОНИС

В студии – Дмитрий Тузов. Начинают с болезни министра внутренних дел Василия Цушко, дают внятный, со всеми точками зрения, сюжет Евгении Мотрич и Ирины Маркиной о событиях в парламенте. Дают внятный, со всеми точками зрения, сюжет Юлии Лавресюк о ситуации в ЦИК. Уходят на оценку Президентом деятельности генпрокурора. Хороший выпуск.

 

«Один день», К1

В студии – Андрей Богданович и Ольга Грицик. Начинают с парламента, внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Инны Руденко. В этом же сюжете уходят на ЦИК, но дают лишь одну точку зрения: «Володимир Шаповал, голова Центральної виборчої комісії: "Я глибоко переконаний, що третя частина статті 101 на сьогодні не діє. Чому так вийшло? Чому, власне кажучи, так зробили? Чи це випадок, чи це недогляд, чи це якась помилка?». Где вторая точка зрения, представителя коалиции в ЦИК? Для К1 – непростительная оплошность.

 

«Вчасно», НТН

В студии – Наталия Маслова. Начинают с событий в парламенте, внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Наталии Малышко, уходят на сюжет Татьяны Коваленко, построенный только на синхронах спикера Александра Мороза и посла США в Украине Уильяма Тейлора. Как отчет об их встрече – неплохо.

 

Дальше – сюжет Ольги Калиновской о ситуации в ЦИКе. И вот какая студия Наталии Масловой: «В Україні не виконують Європейської хартії регіональних мов та мов меншин. Із такою тезою державна делегація виступатиме завтра у Брюсселі перед європарламентарями. Про це сказав депутат-регіонал Вадим Колесніченко під час засідання круглого столу, присвяченого мовному питанню. Він вважає, що доповідь Міністерства юстиції про виконання хартії не відображає реальної картини забезпечення прав нацменшин». И сюжет Дарки Олифер: «2006 року в Україні набрала чинності Європейська хартія регіональних мов та мов меншин. Це означає, що відтоді де-юре держава має турбуватися про 13 мов, зокрема й російську. Хоча в додатку до цього документа є й незрозуміле. Наприклад, у переліку мов, які треба захищати, названо єврейську. Постає запитання: яка – ідиш чи іврит? Дехто вбачає й інші вади. Геннадій Удовенко, народний депутат 5-го скликання, фракція "Наша Україна": "На мою думку, головна проблема полягає в тому, що хартія замість того, щоби захищати мови національних меншин і мови, особливо, які зникають, вона головну увагу приділила захисту російської мови". Те, що хартію треба виконувати, погоджуються всі. На це потрібно мати гроші. За деякими підрахунками, щороку близько мільйона доларів. Вадим Колесніченко, народний депутат 5-го скликання, фракція Партії регіонів: "В нас є брутальне нехтування всіма мовами меншин, і в першу чергу російською, тому що тут дуже послідовно видно, що не ведеться питання імплементації хартії, а ведеться брутальна дерусифікація держави". Сама собою хартія чудова, переконаний політолог Володимир Малінкович. Вона – то суто європейський підхід до розв’язання мовної проблеми. Проте її треба втілювати в життя і стосовно російської мови, і стосовно решти мов. Володимир Малінкович, політолог: "Например, в болгарском селе на уровне, может быть, сельсовета, может быть, райсовета необходимо ввести меры, которые удовлетворят настроения болгар в этом районе, в этом селе. Важно, чтобы люди чувствовали себя комфортно, чувствовали, что их язык, здесь, в Украине – дома". Малінкович твердить: в українських конфліктах, які точаться багато років, зокрема і довкола мовної проблеми, колись треба буде ставити крапку. І, можливо, справжнє, а не декларативне, втілення постулатів цієї хартії допоможе Україні».

 

На самом деле – эта та же тема, что и у «Викнах-новинах». Оказывается, информповодом для этой темы был круглый стол, о чем на СТБ не сказали. Также, в отличие от «Викон», где дана только позиция представителей коалиции, на НТН есть и точка зрения оппозиции – того же Геннадия Удовенко.

 

«Час», 5 канал

В студии – Станислав Цеголко. Начинают с ситуации в ЦИК. Гость в студии – экс-член ЦИК Сергей Дубовик. Неплохое место диалога: «Святослав Цеголко. Мова йшла про те, що положення законодавства дещо змінилися і частина з них ще не вступила в силу. Сергій Дубовик: "Так, безумовно". Святослав Цеголко. Тоді виходить, що можливості у Центрвиборчкому немає. Сергій Дубовик: "Ні, ну, вони, в принципі, є. Але я не бачу підстав, чому немає можливості виключати кандидатів у народні депутати України зі списків. Тим більше, що Центральна виборча комісія вже приймала рішення, скажімо, до того по Блоку Юлії Тимошенко, де зараз триває судовий розгляд. І перша інстанція – Печерський суд – визнав, що Центральна виборча комісія була неправа, коли обнулювала список Блоку Юлії Тимошенко, виключивши всіх, крім одного кандидата у народні депутати України. Так само триває судовий розгляд щодо... за скаргою Партії промисловців і підприємців щодо відмови... нє, за позовом, здається, блоку "Наша Україна" щодо відмови в обнуленні списків блоку "Наша Україна", коли Центральна виборча комісія минулого складу, ну, вважала, що потрібна згода всіх партій. В угоді, там чітко записано, що має бути шість печаток"».

 

И – плохое место диалога Святослава Цеголко с новым гостем – замcекретаря СНБО Александром Турчиновым: «Святослав Цеголко. І завтра збирається Верховна Рада збиратися так само. Олександр Турчинов: "Ви знаєте, це є просто цирк. Це є демонстрація, що їм краще йти на громадянський конфлікт, їм краще проливати кров, їм краще будь-що робити, аби не піти на вибори". Святослав Цеголко. А це сьогодні можливе?». Святослав, а почему бы не спросить прямо: каким образом собрание депутатов в Верховной Раде провоцирует гражданский конфликт?

 

«События», «Украина»

В студии – Елена Кот. Начинают с социалки, уходят на внутреннюю политику. Манипулируют по полной программе. Например: «Вячеслава Кириленко и Юлию Тимошенко переизберут. Зампредседателя Верховной Рады Адам Мартынюк допускает, что у фракций "Наша Украина" и БЮТ на днях появятся новые лидеры. 150 заявлений депутатов о выходе из оппозиционных фракций нет, заявляет вице-спикер. Это значит, что и бютовцы, и нашеукраинцы до сих пор представлены в парламенте. Адам Мартынюк сомневается в том, что выборы 30 сентября состоятся. Адам Мартынюк, первый вице-спикер Верховной Рады Украины: "Ситуація досить заплутана, надзвичайно заплутана, але щоб діяти у рамках закону і Конституції, провести вибори 30 вересня поки що неможливо. Можливостей зірвати засідання і прийняти те чи інше рішення більш ніж треба. І я не виключаю, що постане знову питання недовіри до Центральної виборчої комісії і в черговий раз її переформатування"». А где точка зрения оппозиции? Без оппозиции – и сюжет Татьяны Блажко о заседании ЦИК.

 

 

Вторник, 12 июня

Главные события дня – резонансные заявления Президента о спекулятивном характере попыток легитимировать Верховную Раду, продолжение эпопеи со сложением полномочий депутатами-нашеукраинцами, раскол в ЦИКе в связи с решением закрепить его членов за регионами.

 

«Новини», Первый национальный

В студии – Андрей Смиян. Начинают с эпопеи со сложением полномочий депутатами-нашеукраинцами внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Анны Калины, к этому же «пришивают» синхрон Президента. Возможно, таково редакторское решение? И да, и нет. Ваш автор склоняется к тому, что надо было делать отдельный материал. Затем – ситуация с ЦИК, двумя точками зрения. Очень хороший сюжет перешедшего на Первый национальный с 5 канала Михаила Прудника: «В Україні є євроатлантичне майбутнє. У цьому переконують учасники однойменного форуму. Втім, для вступу в міжнародні союзи для країни важливо не лише проведення реформ, а й бажання самих українців. Україна збавила темпи реформ. Серед причин – політична криза, в якій винні обидві сторони конфлікту. А демократії в Україні за останній рік поменшало, кажуть закордонні дипломати. Відновити репутацію демократичної країни і продовжити процес економічного зростання може якнайшвидший вихід з політичної кризи. Надзвичайно важлива інформаційна політика та єдина позиція всіх політичних сил, каже посол США в Україні Стівен Пайфер. Стівен Пайфер, колишній посол США в Україні: "Передусім потрібно здійснити демократичні, економічні і військові реформи, зміни в секторі безпеки. Якщо говорити про перші пункти, то в Україні відчутний прогрес, хоча політична ситуація трохи його пригальмувала. Однак найголовнішим аспектом інтеграції є те, як українці ставляться до цього процесу. Суспільство передусім для себе має визначитися, чи бажає воно вступу до НАТО". Ян Пєкло, директор польсько-української фундації співпраці: "Суспільство має визначатися зі своїм курсом. Не варто дискутувати "за" чи "проти", а треба визначити, яку користь може принести для України вступ в НАТО. Наприклад, у Польщі був договір між політичними елітами. У вас також має бути консенсус". Україна є надзвичайно важливою країною для НАТО. Потрібно розвивати економіку, а не сперечатися про час вступу до Північноатлантичного альянсу, – каже представник Німеччини на форумі, і закликає розрізняти інтеграції. Ніко Ланге, директор представництва фонду Конрада Аденауера (Німеччина): "Думаю, дуже важливо зрозуміти, що євроатлантична інтеграція включає в себе два різні процеси: наближення до Європейського Союзу, яке вимагає проведення внутрішніх реформ, та вступ до НАТО, що вимагає політичних змін. Важливо пояснити громадянам, у чому різниця інтеграції до ЄС та до НАТО". Сергій Марков, політолог (Росія): "В Україні є реальний шанс стати членом НАТО, хоча більшість громадян не хоче цього. І не має шансу стати членом Євросоюзу, хоча більшість громадян "за". І є політики, які обманюють громадян України, втягуючи їх у НАТО, а насправді показують їм Євросоюз". Закордонні дипломати мають спільну позицію в одному питанні – успіх інтеграційних процесів залежатиме від єдності політичних сил в Україні».

 

«Підсумки», ТРК «Эра»

В студии – Марина Мазурак. Начинают с Президента, его синхроном: «Я звертаюся до нації, я звертаюся до народу, я звертаюся до журналістів. Питання про дострокові виборі на правовому, на політичному рівні вирішено. Нам треба принести у цей процес спокій і стабільність. Знаєте, нам треба продемонструвати, що у цій країні політики несуть відповідальність за своє слово, що їхнє слово гарантує їхню дію». Вслед за этим – студия ведущей о встрече премьера с послом США. Затем – внятно, со всеми точками зрения, рассказали о парламенте – сюжетом Юлианны Дубовик. Затем построенный только на синхронах вице-премьера Александра Кузьмука сюжет Влада Карпинского о подчинении внутренних войск. Где позиция президентской стороны, Влад?

 

 

ТСН, «1+1»

В студии – Алла Мазур. Начинают с ситуации в парламенте хорошим, со всеми точками зрения, сюжетом Елены Мацюцькой. Туда же включают синхрон Президента. Дают ситуацию в ЦИК. Опять четко не в состоянии разъяснить, что корень проблемы с ЦИКом – в «дырке» в законодательстве: один закон УЖЕ не действует, другой ЕЩЕ не действует. Что с вами, редакторы «ТСН»?

 

ТСН, «1+1», ночной выпуск

В студии – Виталий Гайдукевич. Как и основной выпуск, начинают с парламента, со сложения полномочий депутатами-нашеукраинцами, повторяют сюжет Елены Мацюцькой. Повторяют и ситуацию с ЦИКом. Потом Виталий Гайдукевич создает «междусобойчик» – дискуссию между членами ЦИКа Михаилом Охендовским (коалиция) и Андреем Магерой (оппозиция). Виталий Гайдукевич «лажается»: «Віталій Гайдукевич. От спільне запитання для обох. Працювати в нормальному режимі ЦВК заважає от тільки оце дискусійне питання. От пан Андрій, перше до вас. Тільки питання прикріпленості до регіонів і все? Андрій Магера: "Я думаю, передумовою цьому є і інше. Сам принцип побудови Центральної виборчої комісії за політичним принципом, власне, поділу комісії, своєрідного поділу 8 на 7. Я би не хотів про це говорити, але в парламенті така думка визріла і була реалізована. Саме ця причина, саме це і було причиною, певною мірою, певних дій". Віталій Гайдукевич. А от предметно. Тобто якщо не брати загальну ситуацію в парламенті, в політикумі і наслідки, які відображаються на ЦВК, от детально по вашому регламенту роботи. Крім предмету розподілення регіонів, іще є якісь речі, котрі заважають плідно працювати?». Виталий, ну нельзя же воспринимать за чистую монету слова Андрея Магеры, что «сам принцип побудови Центральної виборчої комісії за політичним принципом, власне, поділу комісії, своєрідного поділу 8 на 7. Я би не хотів про це говорити, але в парламенті така думка визріла і була реалізована». Неправда это. А спросить, помнит ли Андрей Мегера, что это была не ПАРЛАМЕНТСКАЯ договоренность, а договоренность ПРЕЗИДЕНТА и ПРЕМЬЕРА? В остальном – диалог нормальный.

 

«Подробности», «Интер»

В студии – Руслан Сеничкин. Начинают с парламента, сложения депутатских полномочий нашеукраинцами, дают синхрон Президента. Продолжают тему внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Максима Драбка. Дают ситуацию в ЦИК внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Руслана Ярмолюка. Хороший выпуск.

 

«Репортер», Новый канал

В студии – Андрей Макаренко. Начинают сюжетом Ольги Пирожко и Наталки Федченко о ситуации в парламенте и вокруг нее, включают туда синхрон Президента. Потом – дают корректно: «Виборчий список майбутнього мегаблоку "Народна самооборона"-"Наша Україна" очолить екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, а лідер НСНУ В’ячеслав Кириленко буде лише другим у списку. Таку інформацію повідомили нам джерела у "Народній самообороні". Третім, сказали, затверджений міністр оборони Гриценко, а четвертим – головний дипломат Яценюк. На п’яте місце кандидатура наразі остаточно не визначена, але подейкують, що це Микола Катеринчук. Переговори про створення спільного виборчого блоку між "Нашою Україною", "Народною самообороною" та "Українською правицею" – на фінішній прямій. Водночас, в НСНУ спростували, що Луценко буде першим номером. Кажуть, місця у загальному списку мегаблоку розподілятимуть лише в останню чергу на міжпартійному з’їзді, а подібні плітки поширюють ті політики, у яких забагато амбіцій».

 

«Репортер», Новый канал

Ночной выпуск. В студии – Владимир Павлюк. Сначала повторяют верстку предыдущего выпуска. Дальше дают вот это: «Віце-прем’єр-міністр Олександр Кузьмук лякає Україну громадянською війною. Він переконаний – країна ще не вийшла з кризи та стоїть на межі, мовляв, є серед простих українців охочі вмерти за те, що політики порозумітися ніяк не можуть. Кузьмук переконаний – до кровопролиття було недалеко, лише участь міністра внутрішніх справ Василя Цушка у подіях навколо Генпрокуратури врятувала». Где противоположная точка зрения, президентской стороны? Вместо этого Владимир Павлюк ни к селу, ни к городу опять демонстрирует свою «гражданскую позицию»: «Говорити віце-прем’єрові про кризу в Україні, мовляв, дозволяє неабиякий досвід, адже працює вже у шостому уряді. Нагадаю, коли Олександр Кузьмук очолював Міністерство оборони, його підлеглі одного разу випадково збили ракетою літак, а іншою потрапили у житловий будинок».

 

«Факты», ICTV

В студии – Елена Фроляк. Начинают с парламента, уходят на внятный, со всеми точками зрения, сюжет Виктора Сороки о ситуации в парламенте. В сюжете дают важный синхрон Александра Турчинова, который показывает, кто и до какой черты готов идти в этом политическом противостоянии: «Олександр Турчинов, перший заступник лідера БЮТ: "Всі умови з боку президента, з боку опозиції виконані. Коли ми побачимо і надалі саботаж – вибори будуть проведені, даже коли в них не будуть приймати участь ті, хто сьогодні питається дестабілізувати ситуацію в державі"». О политике – это все.

 

«Вікна-новини», СТБ

В студии – Сергей Попов. Оригинальничают. Начинают сюжетом Османа Пашаева о галерее премьеров в Кабмине, уходят на парламент внятным, со всеми точками зрения, сюжетом Ольги Черваковой. Дают вот эту студию Сергея Попова: «Україна на межі громадянського протистояння. Так уважає силовий віце-прем’єр Олександр Кузьмук. Він попередив: правоохоронці, що тепер поділені на мушкетерів і гвардійців, будь-якої миті можуть порушити закон. Кроволиття, запевнив урядовець, досі не сталося лише через особисту роль міністра внутрішніх справ Василя Цушка у конфронтації в Генеральній прокуратурі». Где противоположная точка зрения, президентской стороны?

 

«24 години», ТОНИС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду