Хамство по-мерському, або Чого не бачать у Кременчуці чиновники? (ВІДЕО)

Хамство по-мерському, або Чого не бачать у Кременчуці чиновники? (ВІДЕО)

12 Жовтня 2013
14332
12 Жовтня 2013
12:18

Хамство по-мерському, або Чого не бачать у Кременчуці чиновники? (ВІДЕО)

14332
Хамство по-мерському, або Чого не бачать у Кременчуці чиновники? (ВІДЕО)
Хамство по-мерському, або Чого не бачать у Кременчуці чиновники? (ВІДЕО)
Як правильно писати газетні статті і як правильно робити репортажі. А якщо описувати події - то з якої точки зору й як робити це справедливо. І чому кременчуцькі журналісти, зокрема репортер «Програми плюс» та колеги з телекомпанії «Візит» - гнійний раковий нарив?

Ці питання не дають спокою нашим градоначальникам. Два тижні тому місто відзначало гучним парадом 70-річчя з дня визволення від фашистських загарбників. Була велика трибуна, на трибуні стояли наші чиновники, була військова реконструкція з тією ж трибуною для тих же чиновників. Був салют. Були діти, які стояли на вулиці Леніна і чекали. Навіть резонанс був, але не той, на який очікували...

На апаратній нараді у міськвиконкомі сьогодні громили неправильних журналістів. Невдоволення мера Кременчука Олега Бабаєва - найбільшими міськими ЗМІ. Під роздачею - телекомпанія «Візит» та дві газети: «Програма плюс» та «Телеграф».

Чим невдоволені кременчуцькі градоначальники

Це перша частина «виховного процесу» з журналістами, за який спочатку узялися штатні працівники ветеранських організацій Кременчука. І чуємо в цьому випадку наступне.

«У нас є прецедент, бо багато людей намагається спекулювати на темі параду та ветеранів. Ми запросили керівників ветеранських організацій з цього приводу », - за словами Олега Бабаєва, в цьому випадку йдеться про претензії до наших колег - телекомпанії Візит», газети «Телеграф». Висловлюватимуть претензії - представники ветеранських організацій.

Тож перше зауваження від керівника Автозаводської районної ради ветеранів Олексія Сліпченка - ветерани Автозаводського району дуже вдячні мерії за отримані пайки. Ще ветерани просять ЗМІ утриматися від спекуляції на доброму імені учасників.

Спекуляція, - за словами Олексія Сліпченка, - це запис вражень від учасника ВВВ - який хотів пройти на парад, на трибуну, допуск до якої було обмежено. Враження записали наші колеги з «Телеграфу».
 
«Я проходив скрізь, лише показував свої нагороди», - зазначає колишній військовій у відставці Сліпченко. До речі, як він сам зазначив - на трибуну його теж проводили. Як так сталося, що йому теж не дали перепустки на трибуну, чоловік не уточнював.

«У відношення салюту - зрозумійте. Коли був 1943 рік, був салют не дивлячись на те, в якому стані був Радянський Союз. Салют був у Москві на честь звільнення Кременчука. І що ми розглядаємо ці двісті з чимось тисяч гривень... У нас в місті 60 тисяч пенсіонерів. Якщо розбити цю суму та видати кожному, це буде по 20-18 гривень. Інше, чому ми повинні були проводити салют - бо ті , хто загинув під час формування Дніпра, тіла їх випливали у Туреччині. Вірне рішення прийняли провести парад та салют. Гості з тієї ж Росії залишилися задоволеними», - зазначив колишній військовий.

«Учасники бойових дій просять вас не казати, що вони самі бідні. Кожен ветеран війни отримує від 3-4 тисячі гривень пенсії. «У нас все є. Дороги є розмічені, тролейбуси є», - заявив колишній офіцер.
 
Інші зауваження на адресу журналістів від керівника міської організації ветеранів Віталія Сельцова. Від нього - розповідь про ветерана, якого погодували в ресторані і дали кошти на вагонному заводі. «Нам дають кошти на продовольчі набори. Великих грошей не дають, але проблема вирішується. Мені прикро коли - пишуть у «Програмі плюс»: хто такий Віталій Сельцов і чому він стоїть на трибуні», - така одна з претензій голови міської організації ветеранів війни та праці, Віталія Сельцова, який так само як і його колега-ветеран з Автозаводського району, жодного відношення до 1943 чи 1945 року не має.

Хамство від Олега Бабаєва - як звичка нашого життя

«Ви виробляєте дерьмо в своїх виданнях. Ви цим дерьмом захлинетеся - попередження журналісту «Програми плюс» з цього приводу мер оприлюднив персонально.

«Припинити кидати дерьмо в адресу кременчужан. Це дерьмо вас захлисне. Це образа пам'яті тим людям, які не прийшли з війни. Є якась мораль, яка нам дозволяє нам жити та виховувати дітей. Ви пишете - парад був поганий. Станете скоро комунальними і більше говорити не будемо», - така заключна промова міського голови на адресу «...гнійного ракового нариву і тих, хто кидає дерьмо».

Ми розберемося по іншому», - додав Олег Бабаєв, який однак не сказав, що означає слово «по іншому». Останнє від нього - обіцянка поїхати по адресам тих, ветеранів, кого забули. Але в основному ми зробили все нормально. "У вас має бути мораль, а ви дерьмом поливаєте все місто», - додав Олег Бабаєв на адресу журналіста газети «Програма плюс».
 

Хто подарує совість кременчуцькому міському голові ?

Журналісти не дерьмо, якби того не хотілося градоначальнику Кременчука. Не дерьмо, бо ніколи не принижують ні своїх читачів з глядачами, й значення тих далеких від нас подій, звільнення міста у 1943 році, теж не принижують. Вони ніколи не роблять того, що дозволяє собі міський голова. Але.

Якщо мер міста Олег Бабаєв вважає, що громадянам потрібен на день міста військовий парад та реконструкція звільнення з салютом - то це його рішення як головного розпорядника коштів й чиновника, якого обрали кременчужани.

Але, коли Ви, пане мер, виставляєте малих дітей вздовж вулиці Леніна під дощ замість масовки, а самі з депутатами та чиновниками сидите на трибунах і дивитися на свій парад, то тут у журналіста є своя точка зору.

І так само про вашу гордість - реконструкцію звільнення Кременчука, на яку ви теж дивилися з персональної гостьової трибуни, а прості кременчужани, аби щось побачити лізли вгору на дерева, як птахи.

Бо мова ж тут не про парад, чи відтворенні історичних подій. А в тому, що всі ці події виконком й ви теж, провели лише для себе й для таких же чиновників районних рад та для депутатів - міських та районних.

Гірше, що простим кременчужанам в цьому випадку залишається лише одне - десь бути і щось бачити, а швидше за все - не бачити, але бути.

Дорогий наш мер Олег Бабаєв! Ви не думали - що варто зробити по іншому ? По перше - не оскорбляти журналістів. А по друге - можливо варто було б набратися совісті та посадити на трибуну для ВІП осіб не депутатів та чиновників, а ветеранів та дітей. Не займати все самим, а поступитися місцем людям?

Бо для кого взагалі ви все це проводили? Ви не бачили парадів чи не бачили військових реконструкцій ? Бачили й не один раз. А от діти, які стояли під дощем - точно нічого не бачили.
 
І наостанок про ветеранів. Репортер «Програми плюс» не говорить сьогодні про тих учасників війни-фронтовиків, які на запитання - чому ви тут, а не на трибуні для ВІП глядачів, відповідали, що у них немає перепустки на гостьову трибуну для начальників.

Ми ж говоримо як і раніше - про інше. Шановний наш мер Олег Бабаєв. Дайте 20 чи 50 тисяч гривень міський організації інвалідів-війни, про що вас раніше просили. Виділіть ці кошти з міського бюджету. В цій організації інвалідів війни немає грошей, аби утримувати штатних працівників. А наступного разу, будь ласка згадайте, що такі заходи як святкування дня Кременчука ви робите не для себе. Так буде по совісті.

Олександр Курилов, «Програма Плюс»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Курилов, «Програма Плюс»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду