Михайло Крупієвський: «TBi як був, так і залишається єдиним незалежним каналом в Україні»

Михайло Крупієвський: «TBi як був, так і залишається єдиним незалежним каналом в Україні»

9 Травня 2013
22417
9 Травня 2013
10:07

Михайло Крупієвський: «TBi як був, так і залишається єдиним незалежним каналом в Україні»

22417
Телепродюсер обіцяє, що восени глядач ТВі відкриє для себе абсолютно новий формат українського телебачення
Михайло Крупієвський: «TBi як був, так і залишається єдиним незалежним каналом в Україні»
Михайло Крупієвський: «TBi як був, так і залишається єдиним незалежним каналом в Україні»
– Михайле, через рік ви повертаєтеся на TBi на посаду заступника директора з розвитку. Які завдання ставите перед собою в першу чергу?   
– Всі ідеї, які у 2012 році я поставив у розробку і їх почали втілювати, треба зараз довести до логічного завершення і розвинути їх до рівня повноцінного каналу. Якого, на жаль, за рік моєї відсутності так і не вийшло з об'єктивних причин.  
 
Місяці три-чотири у нас буде перехідний етап з «розмовного телебачення» в повноформатне, а вже у вересні плануємо повний рестарт на новий сезон і почнемо боротися за рейтинги – зараз вони мінімальні. Плануємо стати повноцінним каналом – безумовно, це не буде «Інтер» або «1+1», але таким телеканалом, як Новий, ICTV, ми обов'язково станемо.  
 
– Що стане особливістю оновленого «творчого обличчя» TBi?  
– Переважна частина мас-медіа і той інформаційний потік, який я зараз спостерігаю (і не тільки я), вводять в божевільну депресію. Тому рік тому разом з Миколою Княжицьким ми придумали оптимістичну концепцію TBi – optimistic channel. Але він за місяці моєї відсутності перетворився на стовідсотковий «песімістік ченнел»!
Що б не відбувалося – життя триває, і про що б ми не розповідали – у всьому повинна звучати надія! Слоган у нас відповідний: «TBi – телебачення надії». Ми не хочемо бути виключно політичним телеканалом, на якому в кожній програмі мовлять депутати. Я створив цю затишну «квартиру-студію», щоби сюди приходили гості і спілкувалися з глядачами – так, як це описував у одному зі своїх романів Рей Бредбері.  
 
– Чи плануєте експериментувати з новими форматами на TBi?  
– Сучасне життя принципово відрізняється від того, чим нас «годують» на державних і комерційних телеканалах. Все може бути набагато пізнавальнішим і цікавішим, головне – вміти в правильному ключі відображати те, що відбувається навколо нас, створюючи продукт у «дусі часу». Цим і буде займатися наша команда, «кістяк» телеканалу:Віталій Портников, Артем Шевченко, Єгор Чечеринда...
Звичайно, з'явиться багато нових людей на TBI – понад 16 імен. Глибокі цікаві інтерв'ю наші глядачі побачать-почують у новій програмі «Вечір з Мирославою Барчук».
 
Антін Мухарський буде креативити в «Зеленій лампі» – передачі про мистецтво сучасне, але цікаве кожному.  
 
Андрія Бондаря чотири дні на тиждень можна буде побачити у невеликій, але змістовній програмі з умовною назвою «Адвокат диявола» – про поняття, які в сучасному світі потребують переосмислення.  
 
Також до нас повернеться український письменник Олександр Ірванець з програмою «На злобу дня» у поетичній формі.
 
Наталя Грабченко робитиме програму про театр. Ми почнемо показувати українські вистави, а надалі станемо розповідати про те, що відбувається в сучасному театрі, плюс інтерв'ю з іменитими театралами.  
 
Ми також запропонуємо глядачам і програму про кіно. Микола Васильков розповість глядачам у своїй програмі, скільки заробляють спортсмени, проводитиме розслідування у сфері спорту.  
 
Також з середини червня повернеться програма «Шалений тиждень».  
 
– Ви жодним словом не згадали про шоу-бізнес.  
– А шоу-бізнесу в звичному його розумінні не буде! У розкручених зірок сила-силенна ефірного часу на інших каналах.  
 
– А як щодо найпопулярнішого на ТБ формату «реаліті-шоу»?  
– На цьому етапі утримаємося. Реаліті-шоу дають приголомшливу глядацьку віддачу, але потребують нечуваних витрат. Мені хотілося б запустити в майбутньому на нашому телеканалі якесь нестандартне «реаліті» – те, що я бачу зараз на інших каналах, здебільшого запозичене на Заході й перетасоване-замусолене, як карти в старій колоді. А я абсолютно точно знаю, як зробити те, до чого інші не додумаються. Головне – дочекатися сприятливих обставин.  
 
– Днями Артем Шевченко заявив про припинення практики «суцільної критики влади» на телеканалі. Чи зміниться концепція подачі новин на TBi у новому сезоні?  
– Ці слова Шевченка вирвані з контексту і неправильно інтерпретовані. TBi як був, так і залишається єдиним незалежним телеканалом в Україні. Ми збов’язані дати глядачеві альтернативну точку зору на події і боротися з політичним злом, як пишномовно це не прозвучало би. Ми вже розширюємо лінійку новин, але критичні програми та розслідування залишаться в пріоритеті.  
 
– Михайле, за рахунок якого глядацького сегменту ви плануєте розширювати цільову аудиторію TBi?  
– Канал розрахований на розумного і допитливого глядача з активною життєвою позицією. Насамперед це українці з середнім рівнем доходу, які цікавляться всіма без винятку сферами життя. А життя, як відомо, більше, ніж телебачення, тому наша команда докладе всі можливі зусилля, зробивши канал максимально наближеним до життя реального, а не віртуального. Зрозуміло, ми будемо боротися за молодіжну аудиторію, але зараз наші глядачі – люди від 30 до 50 років, які багато чого знають про життя. Ми вже з ними знайшли спільну мову і знаємо, як підтримати контакт.
 
– Як будете вирішувати питання з кадрами – переманюватимете на свій канал розкручені медійні імена чи спробуєте виростити власне покоління зірок?  
– Мене ніколи не цікавили «просто телеведучі». Люди, які приходять до нас зараз, переважно вже досягли висот у своїй сфері і можуть вести власні програми. Днями я розмовляв з Женею Рибчинським, з яким ми починали працювати на телебаченні ще в далеких 1980-х. Женя сказав, що хоче вести у нас програму, і ми швидко зметикували, який це буде формат. Я хотів би сформувати молоду команду. Зараз багато нереалізованої молоді – багато талановитих хлопців і дівчат пишуть мені в Фейсбук цікаві пропозиції переформатування телеканалу, і я готовий співпрацювати з цими людьми!  
 
– Розкажіть про прийдешні зміни у частині іміджу TBi?  
– Найважливіше: ми – противники пафосу і гламуру. Зараз працюємо над правильної подачею акцентів візуального іміджу каналу: готуємо нові декорації, продумуємо варіанти пластичного вирішення програм. Це буде сучасне телебачення. Подача буде інша: прийшов час розширювати наш маленький Простір Свободи. Тепер ми плануємо створити Територію Надії, яка поступово розростатиметься разом із глядацькою аудиторією. Слоган нашого перехідного періоду: «TBi – територія надії».  
 
– Михайле, не можу не запитати у вас як у режисера-постановника «Крим мюзік фест-2012»: чи будете займатися фестивальними справами у нинішньому році?  
– Ні. Думаю, я вже завершив етап роботи в подібного роду фестивалях. Але це не означає, що відмовлюся від розробки власних проектів. Свого часу я створив фестиваль «Наше Різдво», величезне задоволення мені приносила робота над організацією концертів груп «Брати Гадюкіни», «Піккардійська терція». Можливо, наш канал стане єдиним у країні, який дозволить якісній українській музиці з'являтися в ефірі. Подумую над тим, щоби знімати концерти українських виконавців і показувати їх в ефірі – але не просто, а таким чином, аби у них з'явився високий рейтинг.  
 
Є чудова новина і для шанувальників Марічки Бурмаки: співачка повернеться на наш канал з єдиним українським музичним проектом «Музика для дорослих».
 
Переклад - tv.ua
Фото - tvi.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду