Журналістам заборонили пересуватися Кабміном під час засідання уряду

13 Березня 2013
6716
13 Березня 2013
14:55

Журналістам заборонили пересуватися Кабміном під час засідання уряду

6716
Вони кілька годин сиділи в прес-центрі
Журналістам заборонили пересуватися Кабміном під час засідання уряду

13 березня журналістам заборонили пересуватися урядовою спорудою під час засідання Кабміну. Про це у повідомила на своїй сторінці у Facebook  кореспондент СТБ Ольга Червакова. «Кабмін суворого режиму. Відсьогодні журналістам заборонено пересуватися урядовою спорудою під час засідання КМ. Протягом трьох-чотирьох годин, що триває нарада, вся преса зобов'язана знаходитися у навмисній вигородці, яку побудував "уряд реформаторів" в перші ж дні своєї каденції. Вийти до аптеки, випити води або (для тютюнозалежних) піти на перекур під час довгих пауз між запланованими брифінгами міністрів відтепер не можна. Зробити щось корисне з професійної точки зору - також, бо доступу до міністрів в преси також нема», - пише журналіст.

 

У коментарі «Детектор медіа» Ольга Червакова зазначила, що журналісти сьогодні сиділи у прес-центрі практично 4 години. «Спочатку було засідання, потім кілька брифінгів міністрів. Коли сьогодні один з моїх колег хотів вийти пообідати, то охорона йому сказала, якщо вийдеш, то вдруге не зайдеш», - сказала вона.

 

Нагадаємо, раніше журналісти мали змогу до і після засідання записувати синхрони і брати коментарі у міністрів. А 2011 року після ремонту зал для брифінгів перенесли на поверх нижче від зали засідань. Очевидно, щоб представники ЗМІ не дратували своєю урядовців, припускає Ольга Червакова.

 

Крім того, як писала «Детектор медіа», міністрів у залі засідань відгородили від преси чорними стрічками, по периметру яких тепер стоять охоронці.

 

Представники прес-служби Кабміну неодноразово обіцяли ці стрічки зняти. Зокрема директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Нагорянський 18 лютого під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в межах «Відкритої розмови» сказав: «Уже за два тижні ніхто не ставитиме питання про "чорні стрічки" у Кабміні».

 

«Прес-служба Кабміну каже, що сьогоднішня екзотична новація тримати пресу у чотирьох стінах - не їхнє рішення, а Комендатури, тобто, Управління держохорони, яке охороняє будівлю. Інші джерела вказують, що навпаки, ця ідея визріла всередині Кабміну, і її автором став Секретаріат КМ, тобто, люди, які відповідають за оргроботу. Я не знаю, хто правий, але нагадаю, що УДО охороняло Кабмін завжди. А секретаріати змінюються разом з урядами», - зазначає кореспондент СТБ.

 

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович обіцяв найближчим часом зібрати нараду, щоб вирішити питання закритості уряду від журналістів.

 

Кабмін суворого режиму. Фото Ольги Червакової

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до прес-служби Кабміну.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6716
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yarko
4033 дн. тому
И я. Вот только не скажу нового, но бойкот должен быть коллективным иначе он не имеет смысла
Ющезавр-Бруевич
4033 дн. тому
Присовокупляюсь к EURONEWS
ДимОК
4033 дн. тому
Журналисты зажрались? Это работа, а не перекур/пожрать/пос*ать!
капрал
4033 дн. тому
Равняйсь , смир-р-р-нааа ! Стала парами , взялись за ручки.Под барабан шагом ма-арш !
Бендер
4033 дн. тому
И не пейте сырой воды .В туалет тоже будет запрет.
EURONEWS
4033 дн. тому
Ребята, есть предложение подкупающее своей новизной.... кому он нахрен нужен это КМ. Не нужно туда ездить. Больно много им чести. Пусть заседают в "стабильности" и без нас...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду