Президент пообіцяв провести нараду з приводу закритості уряду від журналістів (ВІДЕО)

1 Березня 2013
9624

Президент пообіцяв провести нараду з приводу закритості уряду від журналістів (ВІДЕО)

9624
Президент пообіцяв провести нараду з приводу закритості уряду від журналістів (ВІДЕО)

Президент України Віктор Янукович найближчим часом збере нараду, щоб вирішити питання закритості уряду від журналістів. Про це він сказав на прес-конференції 1 березня, відповідаючи на запитання «Детектор медіа».

 

Журналіст «Детектор медіа» Світлана Остапа нагадала президенту, що він останню прес-конференцію проводив 15 місяців тому. «За дослідженнями "Детектор медіа", кількість прес-конференцій чиновників вищого ешелону скоротилася в рази за останні кілька років. Чи відомо вам, що в Кабміні рік тому чорними стрічками відгородили журналістів від міністрів і журналісти більше не можуть ставити запитання перед засіданням уряду. А на останньому засіданні уряду взагалі не знайшлося місця ні операторам, ні фотографам - їх усіх перевели до прес-центру, де вони дивилися трансляцію на великому екрані. У мене запитання: чи не могли б ви дати доручення міністрам, віце-прем'єр-міністрам, прем'єр-міністру частіше проводити прес-конференції, тому що складається враження, що вони уникають прямого спілкування з журналістами і просто бояться?», - запитала Світлана Остапа з «Детектор медіа».

 

«Я з цього питання зберу найближчим часом нараду, розгляну й обов'язково надам вам відповідь. Я переконаний, що це питання треба систематизувати, і ваші вимоги співпадають цілком з моєю точкою зору», - сказав президент.

 

«Що стосується критики на мою адресу, я вам вдячний за критику, коли вона лунає. Чому ми не так часто зустрічаємось? Я чесно вже багато разів казав, що не люблю це. Як то кажуть, хто на що вчився. Я от на це не вчився (сміється. - ТК). Це мій недолік, але я буду з ним боротись, я це обіцяю», - додав Віктор Янукович.

 

Прес-секретар президента Дарка Чепак не дала змоги журналістці уточнити частину запитання про «чорні стрічки» в Кабміні.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9624
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду