В Європі стурбовані монополізацією цифрового телепростору в Україні, цензурою і самоцензурою

11 Березня 2013
5536
11 Березня 2013
16:19

В Європі стурбовані монополізацією цифрового телепростору в Україні, цензурою і самоцензурою

5536
Позитивно оцінили роботу Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів
В Європі стурбовані монополізацією цифрового телепростору в Україні, цензурою і самоцензурою

Представники Ради Європи (РЄ), Європейського суду з прав людини, Міжнародної федерації журналістів та інші висловили стурбованість монополізацією телевізійного цифрового простору, фактами цензури, самоцензури в Україні. Про це йшлося під час зустрічей з делегацією Національної спілки журналістів України, яка на запрошення Ради Європи з 4 по 10 березня перебувала у Брюсселі та Страсбурзі. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Члени делегації зустрілись з єврокомісарами з питань розширення Штефаном Фюле, з питань енергетики Гунтером  Еттінгером, генеральним секретарем Міжнародної федерації журналістів Бет Костою, секретарем Венеціанської комісії Томасом Маркертом.

 

Делегація НСЖУ відвідала Європейський суд з прав людини, провела зустрічі з керівниками департаментів Ради Європи та Єврокомісії, депутатами Європарламенту. В ході зустрічей обговорювалась ситуація в Україні, зокрема відбувся зацікавлений обмін думками стосовно свободи слова та загальної ситуації в медіа.

 

Офіційний речник Ради Європи Даніель Холтген заявив: «Серед 47 країн-членів РЄ є три ключові медійні проблеми: коли ЗМІ почувають себе дуже могутніми через зв'язки з політиками і починають неетично працювати; коли є пряме втручання уряду в діяльність медіа в тому числі і в інтернет; коли втручання в роботу редакцій здійснюється через структуру власності».

 

«Під час зустрічей з боку наших співбесідників була висловлена стурбованість монополізацією телевізійного цифрового простору, фактами цензури, самоцензури. Наші колеги позитивно оцінили роботу Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів та кроки, що сприяють консолідації  медійних громадських об'єднань», - зазначив голова НСЖУ Олег Наливайко.

 

За його словами, прийнято рішення про проведення 23-24 листопада 2013 року конференції Європейської федерації журналістів в Києві та участі НСЖУ у Конгресі європейських прес-клубів, що пройде в квітні у Брюсселі. «Ми заручились підтримкою у проведенні семінарів для медіа-юристів та членів комісії з етики. Був висловлений взаємний інтерес у необхідності прискорення процесу роздержавлення преси в Україні та створення суспільного телерадіомовлення», - сказав пан Наливайко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду