Невідомі розіслали фальшиві повідомлення від імені прес-служби нардепа Різаненка

11 Березня 2013
5009
11 Березня 2013
12:23

Невідомі розіслали фальшиві повідомлення від імені прес-служби нардепа Різаненка

5009
Щоб посварити опозицію, вважає народний депутат
Невідомі розіслали фальшиві повідомлення від імені прес-служби нардепа Різаненка

10  березня від імені народного депутата Павла Різаненка (фракція УДАР) невідомі розіслали  фальшиві повідомлення, повідомляє «Українська правда».

 

«На адресу "Української правди" у неділю зранку надійшло повідомлення нібито від прес-служби Різаненка, в якому він нібито обурювався, що Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов не поїхали привітати Юлію Тимошенко з 8 березня», - йдеться на сайті УП.

 

Відповідна новина вийшла на «Українській правді», однак згодом була прибрана після звернення справжніх представників прес-служби Павла Різаненка. Також аналогічна новина з'явилася й на інших новинних сайтах.

 

Як повідомив сам Різаненко на своїй сторінці в Facebook, фальшиве повідомлення розсилалося з електронної адреси, яка лише однією літерою відрізняється від його справжньої.

 

«Коли біля місяця тому в Фейсбук, "ВКонтакті" та на "Корреспонденті" з'явилось до десятка псевдоРізаненків, це виглядало досить смішно та недолуго. Та адміністратори мереж спрацювали ефективно, швидко повидаляли псевдоРізаненків. Але так обманути ведучі інформагентства та новинні сайти України, як сьогодні, це вже не смішно. Працюють досить серйозно», - написав він.

 

Пізніше справжня прес-служба Різаненка поширила його коментар, в якому він оцінює фальшиве повідомлення як «безглузду провокацію влади проти опозиції з однією ціллю - розсварити лідерів опозиції та розколоти її на кілька частин».

 

«Хочу нагадати владі та їхнім "технологам", що під час виборчої кампанії-2012 застосування схожого інформаційного бруду не допомогло їм здобути перемогу в 97 окрузі. Так буде і цього разу - брудні технології не спрацюють», - додав депутат.

 

Як повідомлялося, подібні технології щодо нардепа застосовуються вже не вперше. Так, 1 лютого було створено фальшивий блог Різаненка на сайті «Кореспондент», який депутат розцінив як намагання розсварити опозиційні сили.

 

Перед парламентськими виборами в Броварах, на окрузі, у якому був обраний Павло Різаненко, з'явилися фальшиві білборди, які нібито показували конфлікт між ним та кандидатом від «Батьківщини».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду