Ольга Герасим`юк: Павло Шеремет пообіцяв мені перейменувати свою програму

9 Березня 2013
7355
9 Березня 2013
16:05

Ольга Герасим`юк: Павло Шеремет пообіцяв мені перейменувати свою програму

7355
Ольга Герасим`юк: Павло Шеремет пообіцяв мені перейменувати свою програму

Телеведуча Ольга Герасим'юк уважає, що назва програми «Проти ночі з Павлом Шереметом» повинна бути змінена. Про це вона сказала під час зустрічі зі студентами та гостями Школи журналістики Українського католицького університету у Львові.

 

Відповідаючи на запитання про те, чи вживатиме вона дій щодо використання назви її авторської програми «Проти ночі» іншим проектом на телеканалі ТВі, Ольга Герасим'юк сказала, що отримала від ведучого програми Павла Шеремета вибачення й запевнення в готовності «виправити помилку». «Він пояснив мені, що походить із Білорусі й не знає історії українського телебачення, - сказала ведуча. - А під час ефіру з'ясувалося, що Павло Шеремет говорить зі мною не про "Проти ночі", а про "Без табу"».

 

Твердження Павла Шеремета в інтерв'ю «Детектор медіа» про те, що вони «розставили всі крапки над і», здивували ведучу.

 

За словами журналістки, вона не має наміру вступати у відкритий конфлікт із ТВі, але вважає, що назву програми слід змінити. «Я думаю, що це помилка. Перш за все, помилка топ-менеджменту телеканалу. І ведучий, і головний редактор каналу перепросили мене. Але я вважаю, що у трьох мовах, якими володіє Павло Шеремет - українській, російській і білоруській - є достатньо слів, якими можна назвати програму. Павлові треба зробити те, що він мені пообіцяв - змінити назву програми», - сказала Ольга Герасим'юк.

 

Нагадаємо, в інтерв`ю «Детектор медіа» Павло Шеремет розповів, що сам обрав назву шоу, шукаючи «вечірній варіант» для late night show: «Потім, коли вже зробили "шапку" і пілот, згадали, що була така програма "Проти ночі". Я переглянув документальний цикл Ольги Герасим'юк, зателефонував їй. Ми все обговорили з Ольгою, вона була не проти, хоча, може бути, трохи була здивована. І я запросив її на наш перший ефір, щоб публічно ніби вибачитися перед нею за те, що забрав собі шматочок назви її програми. Ну, я просто виходив з прийнятої в Америці манери використання в назві прізвища ведучого».

 

Ольга Герасим'юк вела авторську програму «Проти ночі» на телеканалі «1+1» у 1997-1998 роках. За форматом, глядач поринав у напівмістичні історії «Проти ночі ти необережний, ти таке розказуєш про себе, що на ранок пошкодуєш про це. Але проти ночі ти є справжнім», - ішлося у слогані передачі. Ольга Герасим'юк вважає «Проти ночі» своїм улюбленим проектом. Програму було відзначено дипломом Національної ради з питань радіомовлення і телебачення.

 

Вечірнє ток-шоу «Проти ночі з Павлом Шереметом» виходить в ефірі ТВі з лютого 2013 року. У першому випуску проекту ведучий розповів глядачам: «Наша програма називається "Проти ночі з Павлом Шереметом". Багато хто вирішив, що це переклад з російської на українську "На ночь глядя". Однак ця відповідь надто проста. Наша програма називається так, тому що ми дійсно проти ночі, ну а я - воїн світла, і в мене десь є лазерний меч джедая».

 

У свою чергу, Ольга Герасим'юк, яку було запрошено в якості гості ток-шоу, підкреслила, що у своїй програмі вона була зовсім не проти ночі, а лише «за».

 

Павло Шеремет відмовився коментувати заяву Ольги Герасим'юк, назвавши ситуацію довкола «Проти ночі» непорозумінням.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://gazetavv.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7355
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петр Владимирович
4064 дн. тому
Меня зовут Петр Владимирович. Однажді меня поазали по телевизору. Теперь нельзя показывать никакого Петра Владимировича, я застолбил имя-отчество за собой. пусть идет меняет паспорт - зрители помнят, как 15 лет назад я, Петр Владимирович, погулял под руку с Леонидом Кучмой
Пелікан
4064 дн. тому
Укр. правді - от Ви (ран чи пані - не знаю) ж узяли у якості псевдо відому назву сайту - і що? Тягнути Вас за це до суду? ні. "Брать ВСЕ, что нравится", не можна - це Ви маніпулятивно розширюєте мою думку. Але можна брати ДЕЩО з того, що вже було - і що не захищено, приміром, законом про Авторські й суміжні права.
Синдром Приходько
4064 дн. тому
У Олі Приходько (Герасим'ючки) вже старческий маразм, що хтось взяв два слова з назви її програми, яка виходила аж 100 років тому. Немає тієї програми, вона вже не телеведуча. Ні, вона все одно морально тисне авторитетом. Капець. Шеремет, не слухай Герасим'ючку. То ще та юна комсомолка! Це Отар Довженко її притяг до Львова в УКУ? Ну, і чому вона там студентів навчить?
Юрий Свирко
4064 дн. тому
"Пятый канал" мстит "Интеру" за Безулик http://tvgid.ua/rew/g/10032013/bid316/id34093/tmnow/ "Большая политика" - Смотрите на 5 канал.
Укр. правда
4064 дн. тому
Какой прекрасный образец манипуляции, пани Пеликан! Название Прожекторперисхилтон - талантливая и остроумная пародия на пропагандистский Прожектор перестройки. А здесь человек, претендующий на звание творческого, взял (возможно, и по незнанию) название программы, которая у всех еще в памяти и на слуху. И никто из коллег ему не подсказал, что это нехорошо?Что это стоит исправить?Что "мімікрія під щось більш-менш відоме публіці" - удел слабых? И в чем состоит чувство "профессиональной реальности", по-вашему? В том, что можно брать все , что нравится, и использовать без угрызений совести???
Пелікан
4064 дн. тому
Мабуть, творці «Прожектора перестройки» мали б ображатися на журналістів «Прожекторперісхілтон»? На різних телеканалах варіюються «Ранок», «Добрий ранок», «Доброго ранку» і як дуууже оригінальний варіант на М1 «Гутен морген». Журналісти часто обігрують відомі назви фільмів, книжок, попередніх телепрограмм. Це розповюджений прийом – мімікрія під щось більш-менш відоме публіці. Таке враження, що Герасимьюк «душить жаба» там, де душити б не мала. Просто Ольга через депутатство своє втратила відчуття професійної реальності. Ну, це хвороба більшості депутатів
Lom
4064 дн. тому
позорно ничего не знача быть притчей на устах у всех
Альона
4065 дн. тому
Якщо Павло не знайомий с елементарними правилами порядності, то є ж на каналі інші , місцеві?є в програми редактори? Є в канала керівники? Хтось мусить взяти на себе відповідальнвсть за цю прикру й недостойну ситуацію?
Valya
4065 дн. тому
С Олей Герасымюк надо разойтись мирно. Да и зачем после старта нагнетать недовольство коллег в Украине?
Бредятина
4065 дн. тому
Так на телеке постоянно названия повторяются. Вот "Реальный сектор" .Был лет 8 -10 назад. Теперь тоже есть. Вкрали. И что? И что Герасимьюк регистрировала авторское право на название? И потом там же не просто проти ночи,там с Шереметом. И у Безклик была похожая история,когда с плюсов на пятнерку переходила. И что?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду