Комітет свободи слова не став розглядати по суті конфлікт між «Інтером» і ГПУ та ситуацію в УНІАНі

6 Березня 2013
5854
6 Березня 2013
19:12

Комітет свободи слова не став розглядати по суті конфлікт між «Інтером» і ГПУ та ситуацію в УНІАНі

5854
Комітет свободи слова не став розглядати по суті конфлікт між «Інтером» і ГПУ та ситуацію в УНІАНі

Комітет з питань свободи слова та інформації на своєму черговому засіданні 6 березня не став ухвалювати рішень з двох включених в порядок денний питань щодо конфлікту між журналістом каналу «Інтер» і Генпрокуратурою  та щодо ситуації в УНІАНі через порозуміння сторін.

 

Комітет вирішив, на прохання Генпрокуратури, не розглядати по суті питання про ситуацію, що склалася навколо сюжету журналіста Романа Бочкали, оскільки прес-службою ГПУ та журналістом проблемне питання було врегульоване, досягнуто компромісу та взаєморозуміння. Сюжет вийшов у ефірі програми «Подробиці тижня» від 17 лютого 2013 року на телеканалі «Інтер» під назвою «В Украине психбольницы превращаются в тюрьмы для неугодных?»

 

Нагадаємо, відділ зв'язків із засобами масової інформації (прес-служба) Генеральної прокуратури України поскаржився «Детектор медіа», Комітету з питань свободи слова та інформації, керівництву телеканалу «Інтер» на сюжет Романа Бочкали про каральну психіатрію, що вийшов у «Подробицях тижня» 17 лютого. На думку відомства, в сюжеті викривлено інформацію, а позицію прокуратури подано на основі цитат, вирваних із контексту.

 

Як стало відомо під час засідання Комітету, телеканал «Інтер» не вважає розповсюджену інформацію в сюжеті Романа Бочкали неперевіреною або викривленою, в зв'язку з чим не має жодних підстав до спростування.

 

Водночас члени Комітету вирішили звернутися до колег з Комітету прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин з проханням розглянути можливе порушення прав громадянина Андрія Бондаренка, про якого йдеться в сюжеті Романа Бочкали.

 

Крім того, Комітет вирішив делегувати до керівництва інформагентства УНІАН першого заступника голови Комітету Олену Бондаренко (фракція Партії регіонів) та заступника голови Ігоря Мірошниченка (фракція ВО «Свобода») з метою отримання детальнішої інформації щодо врегулювання конфлікту між керівництвом та колективом.

 

«Ми вели себе по відношенню до УНІАН коректно, а керівництво агентства не тільки не прийшло на засідання Комітету, а й не відповіло на наше звернення», - зазначив голова Комітету  Микола Томенко.

 

Члени Комітету підтримали пропозицію Миколи Княжицького - засудити розповсюдження некоректної і неправдивої інформації УНІАНом і будь-яким іншим ЗМІ, зареєстрованим в Україні.

 

Нагадаємо, колектив УНІАН, керівництво та основний власник інформаційного агентства домовилися про шляхи вирішення проблем, які виникли останнім часом. Як писала «Детектор медіа», 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду