Для СТБ стали несподіванкою сюжети Пашаєва на інших каналах під час його офіційного лікарняного

5 Березня 2013
5367
5 Березня 2013
17:40

Для СТБ стали несподіванкою сюжети Пашаєва на інших каналах під час його офіційного лікарняного

5367
Для СТБ стали несподіванкою сюжети Пашаєва на інших каналах під час його офіційного лікарняного

Для телеканалу СТБ стали «великою несподіванкою» сюжети Османа Пашаєва на інших телеканалах під час його офіційного лікарняного. Про це в коментарі «Детектор медіа» заявив Анатолій Максимчук, заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ».

 

Нагадаємо, 3 березня в програмі «ТСН. Тиждень» телеканалу «1+1» вийшов сюжет журналіста Осман Пашаєв, який тим часом відстоює через суд своє право на роботу на телеканалі СТБ. Пан Пашаєв вважає, що він зараз у відпустці на СТБ, заяву на яку написав у свій перший робочий день, 4 лютого, за день до виходу на лікарняний. І він не знає, в якій ситуації перебуває на СТБ після того, як за касаційною скаргою представника СТБ були призупинені рішення суду про його поновлення на роботі і виплата йому компенсації.

 

За інформацією СТБ, натомість, Осман Пашаєв хворий, перебуває на лікарняному і через це не має змоги повернутись до виконання службових обов'язків на СТБ. «Для нас стали великою несподіванкою його сюжети на інших телеканалах під час офіційного лікарняного, адже його хвороба, що стала на заваді роботі на СТБ, не завадила йому виходити в прямий ефір телеканалу ATR, а також підготувати сюжет для ефіру новин іншого загальнонаціонального телеканалу», - сказав Анатолій Максимчук.

 

На думку заступника голови правління СТБ, спостерігається ситуація, що пан Пашаєв не має дійсного наміру працювати на телеканалі. Пан Максимчук наводить два аргументи на доказ своєї точки зору: «1) він (Осман Пашаєв. - ТК) був поновлений на роботі від 02.10 і мав можливість з цього дня розпочати роботу на СТБ, але з'явився на телеканалі тільки 4 лютого, після публічного оприлюднення СТБ інформації, що пан Пашаєв після поновлення ще жодного разу не з'явився на телеканалі аби приступити до виконання своїх обов'язків; 2) після першого робочого дня, пан Пашаєв повідомив, що захворів і перебуває на лікарняному».

 

Нагадаємо, на думку представника Османа Пашаєва Юрія Свірка, наказ про поновлення пана Пашаєва на роботі від 2 жовтня був «виданий або заднім числом, або приховувався». Сам Осман Пашаєв запевняє, що намагався з'ясувати в Анатолія Максимчука, коли йому виходити на роботу, але відповіді не отримав, і наводить прінтскрін листування у Facebook.

 

Анатолій Максимчук наголошує, що незважаючи на те, що касаційна інстанція призупинила дію рішення суду апеляційної інстанції, СТБ зазначене рішення виконує, тому все ж таки очікує, що «після закриття лікарняного листка пан Пашаєв повернеться до виконання обов'язків спеціального кореспондента телеканалу СТБ, де на нього очікують редакційні завдання, підготовлене робоче місце у ньюз-румі».

 

СТБ також здивований, що пан Пашаєв цікавиться його становищем на СТБ у ЗМІ, а не у свого роботодавця, «який відкритий для спілкування».

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ММЦ-СТБ і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Шевченківський районний і Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Його адвокат Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь Османа Пашаєва, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ має виплатити Осману Пашаєву 284 тис. 891 грн компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тис. грн моральної компенсації.

 

На початку лютого 2013 року стало відомо СТБ, що поновив Османа Пашаєва на роботі. Наказ датований 2 жовтня та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським. А 4 лютого журналіст розпочав роботу на СТБ.

 

СТБ заявив, що перерахував на вказаний Державною виконавчою службою рахунок Османа Пашаєва суму, визначену рішенням суду. Однак виплата заблокована через нову ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, якою відкрито нове касаційне провадження у справі за позовом Османа Пашаєва до СТБ. Касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду міста Києва, подав заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Олександр Клишавчук.

 

Окрім цього 10 грудня 2012 року Юрій Свірко подав ще один позов до Шевченківського суду Києва: «Як представник Пашаєва я вимагаю стягнути з СТБ заробітну плату з вересня 2012 року, тобто відтоді, як відбулось поновлення на роботі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду