Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив склад журі

5 Березня 2013
4032
5 Березня 2013
12:41

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив склад журі

4032
Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив склад журі

Цього року міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA святкує своє 10-річчя і готує чимало цікавих фільмів, тематичних подій та зустрічей із зірками кінодокументалістики. Про це повідомляє сайт фестивалю.

 

Наразі сформовано фестивальне журі, яке обиратиме переможців у трьох конкурсах. До складу журі DOCU/ПРАВО, що розглядає повнометражні фільми про проблеми у сфері прав людини, увійшли індійсько-український правозахисник, політолог, поет і перекладач Мрідула Гош, засновник єдиного сирійського фестивалю документального кіно DOX BOX, кінопродюсер і дисидент Орва Нірабіа, а також відомий білоруський правозахисник Павел Левінаў.

 

Оцінювати проекти у рамках DOCU/ЖИТТЯ, в якому беруть участь повнометражні документальні стрічки, виконані в жанрі креативної документалістики, будуть литовський кінорежисер і продюсер, член Європейської кіноакадемії Аудрюс Стоніс, засновник і головний редактор російського кіножурналу «Сеанс» Любов Аркус, співзасновник багатьох кінофестивалів і програмний консультант відомих кінофорумів Туе Стін Мюллер із Данії.

 

Обирати найкращих у рамках DOCU/КОРОТКО, де змагаються фільми, тривалість яких не перевищує 45 хвилин, запрошено українсько-італійського режисера Олександра Балагуру, документаліста і продюсера з Естонії Маріанну Каат, польського продюсера, автора сценаріїв та викладача Кшиштофа Копчинського.

 

Традиційно власного фаворита після фестивалю оголосить Студентське журі, склад якого буде оголошено пізніше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду