Провайдери домовилися пакетувати телеканали без насильства і жорстокості

4 Березня 2013
3841
4 Березня 2013
12:40

Провайдери домовилися пакетувати телеканали без насильства і жорстокості

3841
Провайдери домовилися пакетувати телеканали без насильства і жорстокості

Провайдери програмної послуги домовилися формувати пакет телеканалів «Добре телебачення», у якому будуть відсутні програми і фільми, що пропагують культ насильства і жорстокості. Такої домовленості досягли учасники Всеукраїнської наради провайдерів програмної послуги та операторів телекомунікацій України, йдеться в прес-релізі за підсумками наради.

 

Пакет призначений для батьків, що піклуються про культурний розвиток та духовне виховання своїх дітей. «Увечері українському телеглядачеві часто неможливо ні на одному з телеканалів знайти фільм, який би не був трилером, бойовиком або міліцейсько-бандитським серіалом. Регулярний перегляд такої продукції формує деструктивну свідомість у дітей, сприяє вихованню жорстокості і зростання злочинності»,- вважає ініціатор проекту Юрій Лабунський, голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж.

 

Учасники наради створили моніторинговий комітет з формування пакету телеканалів «Добре телебачення». Його завданням є регулярне спостереження за вмістом фільмів, що транслюються на телеканалах провайдерів програмної послуги, і розробка рекомендацій для провайдерів. До складу моніторингового комітету увійшли народні депутати України - члени Комітету з питань свободи слова та інформації, члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, керівники профільних об'єднань провайдерів програмної послуги, оператори кабельного телебачення.

 

Учасникам наради були представлені нові телеканали: 8 канал, NANOTV, INVA-TV, які не містять пропаганди насильства та жорстокості і рекомендовані до розповсюдження провайдерами України. Зокрема, телеканал INVA-TV створений за сприяння Параолімпійського комітету Росії для людей з обмеженими фізичними можливостями.

 

Всеукраїнська нарада провайдерів програмної послуги та операторів телекомунікацій України проходила у Свалява на Закарпатті з 26 лютого по 3 березня. У роботі наради взяли участь народні депутати України - члени Комітету з питань свободи слова та інформації, члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, провайдери програмної послуги, оператори телекомунікацій: члени Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Спілки кабельного телебачення України, асоціації «Укртелемережа», Кримської регіональної асоціації «Телерадіомовників», Спілки операторів телекомунікацій м. Одеси та Одеської області, дистриб'ютори телевізійного контенту, телерадіокомпанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду