Свободівець звинуватив «Крымскую правду» у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі - кримчани спростовують

28 Лютого 2013
5839
28 Лютого 2013
16:50

Свободівець звинуватив «Крымскую правду» у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі - кримчани спростовують

5839
Свободівець звинуватив «Крымскую правду» у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі - кримчани спростовують

Народний депутат України, уповноважений фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» в Криму та Севастополі Едуард Леонов звинуватив газету «Крымская правда» у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та звернувся з цього приводу до Генерального прокурора України Віктора Пшонки. Про це повідомляє Прес-служба ВО «Свобода» на сайті свого об'єднання.

 

Едуард Леонов стверджує, що у цій газеті «неодноразово публікували матеріали провокативного змісту щодо українців з відвертим перекрученням української історії та особистими трактуваннями різноманітних подій "псевдоекспертами"».

 

Як приклад свободівець навів публікацію газети «Кримская правда» від 22 лютого 2013 року під назвою «С хохлами каши не сваришь», що, на його погляд, розпалює міжнаціональну ворожнечу й підпадає під дію Кримінального кодексу України.

 

«Уже наступного дня в цьому ж виданні надруковано інформацію під назвою "Бесславные ублюдки живут лучше героев". В матеріалі негативно висвітлена тема та перекручені факти щодо доцільності надання пільг воїнам УПА, а також міститься заперечення їхнього внеску в розбудову української незалежної держави, що є відвертим проявом україноненависництва. По сьогодні діє Указ Президента України "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті", в якому чітко вказано, що учасниками боротьби за незалежність України у XX є осіби, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі, в тому числі у складі формувань Української Повстанської Армії», - цитує прес-служба слова народного депутата-свободівця.

 

Едуард Леонов вимагає від Генерального прокурора здійснити перевірку наведених фактів та вжити заходів прокурорського реагування для притягнення винних осіб до відповідальності. Також депутат вимагає надалі запобігати проявам україноненависництва і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

 

«Детектор медіа» взяла коментар з приводу звернення свободівця Едуарда Леонова до Генпрокуратури у головного редактора «Крымской правды» Михайла Бахарєва і редактора відділу «Політика» Миколи Філіпова. Як зазначили керівники, що визначають редакційну політику видання, вони не вважають, що газета порушила норми Кримінального кодексу.

 

«Мы живем в стране с демократическими нормами, в которой действует ст.34 Конституции о праве каждого гражданина свободно высказывать свои взгляды. Если какие-то публикации нашей газеты вызывают у народного депутата несогласие, пусть подает иск в суд и доказывает там свою правоту. Мы называем «бесславными ублюдками» всех пособников фашистов и считаем это своей принципиальной позицией в борьбе с фашизмом. А выражение «хохлы» было цитатой высказывания одного из наших читателей, которую мы имели право привести», - прокоментував заяву свободівця головний редактор газети Михайло Бахарєв.

 

«Считаю, что выражения «хохлы», «жиды» и «москали» не должны присутствовать в речи порядочных людей. Но народные депутаты от «Свободы» сделали выражение «жиды» нормой. Кому теперь предъявлять претензии? Наша газета существует 95 лет, ее именем названа улица, пережили фашистов во время войны, переживем и бандеровцев», - заявив редактор відділу «Політика» Микола Філіпов.

 

Дискусійні публікації розміщені на сайті газети

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5839
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду