Кореспондентів France 24 та BBC на Донеччині пообіцяли «зарити» в копанці

20 Лютого 2013
5451
20 Лютого 2013
12:58

Кореспондентів France 24 та BBC на Донеччині пообіцяли «зарити» в копанці

5451
Вони побоялися звертатися в міліцію Сніжного, оскільки раніше читали про зв'язки місцевих правоохоронців з вугільною мафією
Кореспондентів France 24 та BBC на Донеччині пообіцяли «зарити» в копанці

Іноземних журналістів, які знімали роботу нелегальної шахти в селищі Сніжне Донецької області, переслідували невідомі. Про це пише «Остров» з посиланням на кореспондентів французького 24 каналу (France 24) та британського BBC.

 

19 лютого іноземні журналісти відправилися в селище на власному автомобілі у супроводі кореспондента «Острова». Однак після того, як знімальна група зняла кілька кадрів нелегальної шахти в лісі, її працівники зробили декілька дзвінків по мобільному телефону і порадили журналістам «змотуватися, поки їх тут не зарили».

 

На виїзді з селища журналісти виявили за собою стеження. Два автомобілі Daewoo Sens і Hyundai Accent довгий час переслідували машину іноземної знімальної групи, а потім обігнали, спробували притиснути до узбіччя. Люди з машин замахали руками, закликаючи репортерів зупинитися. Журналісти відмовилися. Лише на виїзді з міста на жваву міжнародну трасу «Донецьк-Ростов» переслідування припинилося.

 

За словами іноземних журналістів, звертатися в міліцію Сніжного вони побоялися, оскільки раніше читали про зв'язки місцевих правоохоронців з вугільною мафією.

 

На їхню думку, сніжнянські правоохоронці могли передати їх в руки бандитів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», темі нелегального вуглевидобутку у Сніжному на Донбасі був присвячений документальний фільм естонського режисера Мар'яни Каат «Шахта № 8». Стрічка, що розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області, була заборонена до показу на Фестивалі документального кіно Docudays UA в Києві. Як повідомила Мар'яна Каат, на адресу організаторів фестивалю надходили погрози. Менше з тим, режисер знайшла можливість показати фільм всім бажаючим на окремому майданчику фестивалю.

 

У жовтні 2012 року героя документального фільму «Шахта №8» Юрія Сіканова жорстоко побили бітами у рідному місті Сніжне.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду