Топ-менеджмент і трудовий колектив УНІАН узяли перерву

19 Лютого 2013
7782
19 Лютого 2013
23:26

Топ-менеджмент і трудовий колектив УНІАН узяли перерву

7782
Топ-менеджмент і трудовий колектив УНІАН узяли перерву

В інформаційному агентстві УНІАН відбулися збори трудового колективу за участі представників власників агентства та керівників. Про це йдеться в повідомленні агенції.

 

На зборах були присутні керівник групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко та генеральний директор агентства Вадим Осадчий.

 

«Сторони висловили свої позиції і своє бачення ситуації, що склалася в агентстві, після чого було вирішено взяти перерву для напрацювання та обговорення рішення», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, що 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.  Недостовірними названо інформацію від імені Сергія Власенка про спроби його отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів» і заяву від імені Олександри Кужель, до якої було додано декілька неправдивих абзаців. Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, їх не було.

 

Шестеро редакторів сайту УНІАН зробили спільну заяву, що впевнені: сфальшовані коментарі - це джинса, і відповідальність за це мають нести гендиректор агентства і шеф-редактор.

 

Також Незалежна медіа-профспілка України у зв'язку з цими подіями заявила, що призначене кілька місяців тому керівництво інформаційного агентства УНІАН, має піти у відставку.

 

Колектив УНІАН згодом оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка, у якому також закликає з метою зберегти репутацію УНІАН відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент.

 

Бойкот новинам інформаційного агентства УНІАН оголосили «Дзеркало тижня», «Українська правда» і ТВі.

 

Досі керівництво агенції не коментувало ситуацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду