Юристи «Експресу» радять Починку звертатись щодо заяв Зозулінського до правоохоронних органів

18 Лютого 2013
6377
18 Лютого 2013
14:44

Юристи «Експресу» радять Починку звертатись щодо заяв Зозулінського до правоохоронних органів

6377
Юристи «Експресу» радять Починку звертатись щодо заяв Зозулінського до правоохоронних органів

Юристи підприємства-видавця газети «Експрес» -  «Фонд свобода слова» рекомендують головному редактору газети Ігорю Починку звернутись до правоохоронних органів щодо  співробітника видання Тараса Зозулінського  у порядку статті 383 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про злочин». Про це йдеться у заяві директора «Фонду свобода слова» Андрія Вея.

 

Ігор Починок у коментарі  «Детектор медіа» сказав, що ознайомився із заявою пана Вея однак ще не прийняв рішення щодо порад юристів. 

 

Нагадаємо, редактор відділу спеціальних проектів газети «Експрес» Тарас Зозулінський  стверджує, що  заборгованість  по зарплаті йому не погасили. З цього приводу він написав три заяви до прокуратури  на дії головного редактора «Експресу»  Ігоря Починка.

 

На думку пана Вея,  заяви пана Зозулінського щодо головного редактора газети Ігоря Починка «є цілковито аморальними і зроблені із незрозумілих на цей момент мотивів».

 

«Тарасу .Зозулінському достеменно відомо,  що відповідно до розподілу службових повноважень, кадрові і фінансові  питання не є у компетенції головного редактора газети. Це підтверджується щонайменш декількома письмовими заяви та поясненнями Тараса Зозулінського на ім'я Андрія Вея, директора підприємства, і начальника відділу кадрів С. Черкасова, у яких йдеться про зазначені питання», - наголошує пан Вей.

 

Також він стверджує, що заяви щодо невиплати заробітної платні не відповідають дійсності, і усі виплати здійснювались відповідно до законодавства (трьома частинами упродовж кожного місяця), «що підтверджується довідкою про зарахування коштів на його особову зарплатну картку у Райффайзен банку "Аваль"».  

 

Щодо трудової книжки, Андрій Вей стверджує, що Тарасу Зозулінському  було надіслано рекомендованого листа, у якому запропоновано отримати трудову книжку у відділі кадрів підприємства.

 

Нагадаємо, Тарас Зозулінський  звернувся до прокуратури Франківського району міста Львова з заявою про невиплату заробітної плати керівником видання - Ігорем Починком.  Прокуратура внесла відомості про  цю заяву до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. І за підслідністю відправила заяву до органів внутрішніх справ, які  й проводитимуть розслідування.

 

Ігор Починок інформацію про невиплату зарплати заперечив і розказав, що Тарас Зозулінський написав заяву на звільнення  4 лютого.

 

Журналіст заявляє,  конфлікт з Ігорем Починком та проблеми з виплатою зарплати  почався тоді, як він відмовився підписувати своїм прізвищем одну зі статей після того, як вона зазнала суттєвої редактури.

 

Повний текст заяви юристів можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду