«Воля» заявляє, що оскаржуватиме дії регіонального відділення МВС у суді

16 Лютого 2013
3775
16 Лютого 2013
17:34

«Воля» заявляє, що оскаржуватиме дії регіонального відділення МВС у суді

3775
Якщо не буде з`ясовано ситуацію з обшуками у харківському офісі компанії
«Воля» заявляє, що оскаржуватиме дії регіонального відділення МВС у суді
Представники компанії «Воля» заявляють, що оскаржуватимуть дії регіонального відділення Міністерства внутрішніх справ, якщо найближчим часом ситуація з харківським офісом не вирішиться. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

15 лютого закінчився термін, протягом якого суддя повинен був винести рішення, яке дозволяє арешт або відмовляє у ньому, проте рішення так і не було прийнято, позаяк з 13 лютого слідчий суддя Дзержинського району Харкова перебуває на лікарняному.

«Воля» подала відповідні запити слідчого і судді, однак ніяких офіційних відповідей компанія не отримала.

«Якщо 18 лютого ми не отримаємо офіційної документації щодо вирішення цього питання, компанія подаватиме відповідну скаргу на дії слідчого», - повідомили в прес-службі «Волі», зазначивши, що під скаргою мають на увазі позов до Харківського суду.
 

Як писала «Детектор медіа», 12 лютого у харківському офісі «Волі», ТОВ «Телесвіт», було проведено обшуки і вилучення документів. До таких дій вдалися 11 осіб у міліцейській формі на чолі із заступником начальника головного управління по боротьбі з кіберзлочинністю головного управління МВС у Харківській області Дмитром Карпізіним.

 

Офіційна причина обшуку -  «виявлення оригіналу договору, подібних договорів та обладнання для їх виготовлення», про який ідеться у кримінальній справі за фактом підробки підпису на договорі ХТС із фізичною особою Шалігіним С.Ю. 

 

При цьому на пропозицію співробітників ХТС надати оригінал договору, представники органів відповіли відмовою, стверджують у «Волі». У міліції вказали, що договору недостатньо і їхньою метою є вилучення всіх комп'ютерів. Незважаючи на заперечення працівників компанії «Телесвіт», що не мають відношення до даної постанови, за даними прес-служби «Волі», вилучення було зроблено.

 

У Головному управлінні МВС у Харківській області заявили, що 12 лютого працівниками Управлінням по боротьбі з кіберзлочинністю проводилися слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за фактами підробки документів щодо надання однією з телекомунікаційних структур міста Харкова послуг по встановленню обладнання. І ці заходи санкціоновані ухвалою Дзержинського районного суду та здійснюються виключно в рамках закону.

 

Народний депутат («Батьківщина»), член Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook написав, що має підозру, «що Кернес хоче витіснити "Волю" з Харкова, щоб через підконтрольний "Тріолан" отримувати нал і повністю контролювати інформпростір міста».

 

Як відзначає «Волі»незважаючи на вилучену техніку, послуги цифрового телебачення та доступу до інтернету харківські абоненти продовжують отримувати в повному обсязі. 

  
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду