detector.media
16.02.2013 17:34
«Воля» заявляє, що оскаржуватиме дії регіонального відділення МВС у суді
Якщо не буде з`ясовано ситуацію з обшуками у харківському офісі компанії
Представники компанії «Воля» заявляють, що оскаржуватимуть дії регіонального відділення Міністерства внутрішніх справ, якщо найближчим часом ситуація з харківським офісом не вирішиться. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

15 лютого закінчився термін, протягом якого суддя повинен був винести рішення, яке дозволяє арешт або відмовляє у ньому, проте рішення так і не було прийнято, позаяк з 13 лютого слідчий суддя Дзержинського району Харкова перебуває на лікарняному.

«Воля» подала відповідні запити слідчого і судді, однак ніяких офіційних відповідей компанія не отримала.

«Якщо 18 лютого ми не отримаємо офіційної документації щодо вирішення цього питання, компанія подаватиме відповідну скаргу на дії слідчого», - повідомили в прес-службі «Волі», зазначивши, що під скаргою мають на увазі позов до Харківського суду.
 

Як писала «Детектор медіа», 12 лютого у харківському офісі «Волі», ТОВ «Телесвіт», було проведено обшуки і вилучення документів. До таких дій вдалися 11 осіб у міліцейській формі на чолі із заступником начальника головного управління по боротьбі з кіберзлочинністю головного управління МВС у Харківській області Дмитром Карпізіним.

 

Офіційна причина обшуку -  «виявлення оригіналу договору, подібних договорів та обладнання для їх виготовлення», про який ідеться у кримінальній справі за фактом підробки підпису на договорі ХТС із фізичною особою Шалігіним С.Ю. 

 

При цьому на пропозицію співробітників ХТС надати оригінал договору, представники органів відповіли відмовою, стверджують у «Волі». У міліції вказали, що договору недостатньо і їхньою метою є вилучення всіх комп'ютерів. Незважаючи на заперечення працівників компанії «Телесвіт», що не мають відношення до даної постанови, за даними прес-служби «Волі», вилучення було зроблено.

 

У Головному управлінні МВС у Харківській області заявили, що 12 лютого працівниками Управлінням по боротьбі з кіберзлочинністю проводилися слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за фактами підробки документів щодо надання однією з телекомунікаційних структур міста Харкова послуг по встановленню обладнання. І ці заходи санкціоновані ухвалою Дзержинського районного суду та здійснюються виключно в рамках закону.

 

Народний депутат («Батьківщина»), член Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook написав, що має підозру, «що Кернес хоче витіснити "Волю" з Харкова, щоб через підконтрольний "Тріолан" отримувати нал і повністю контролювати інформпростір міста».

 

Як відзначає «Волі»незважаючи на вилучену техніку, послуги цифрового телебачення та доступу до інтернету харківські абоненти продовжують отримувати в повному обсязі. 

  
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY