Свірко виграв суд у Януковича та Ющенка щодо звільнення з «Экономических известий»

13 Лютого 2013
6605
13 Лютого 2013
13:43

Свірко виграв суд у Януковича та Ющенка щодо звільнення з «Экономических известий»

6605
Свірко виграв суд у Януковича та Ющенка щодо звільнення з «Экономических известий»

Вищий спеціалізований суд скасував рішення судів попередніх інстанцій у справі щодо звільнення журналіста Юрія Свірка з «Экономических известий». Про це пан Свірко розказав «Детектор медіа».

 

Вищий спецсуд виніс рішення у справі за позовом Юрія Свірка до Президента України Віктора Януковича як голови Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), апарату РНБО, попереднього Президента України Віктора Ющенка та екс-гендиректора «Экономических известий» й екс-співробітника апарату РНБО Андрія Радюка.

 

«Вищий спеціалізований суд визнав порушення прав державою. Йдеться про цензуру. Тому справа направлена на новий розгляд до Печерського суду», - сказав пан Свірко.

 

Юрій Свірко подав позов у 2011 році після того, як з'ясував, що генеральний директор Андрій Радюк, який звільнив його з посади головного редактора газети «Экономические известия», на час звільнення працював в апараті Ради національної безпеки та оборони, яку тоді очолював Віктор Ющенко. Тобто Юрія Свірка було звільнено 7 квітня 2008 року за підписом пана Радюка, хоча пан Радюк розпочав роботу в апараті РНБО ще з 20 лютого 2008 року.

 

Пан Свірко просив суд стягнути 1 млн грн компенсації за порушення своїх прав з Віктора Ющенка як екс-президента та Віктора Януковича як чинного глави держави.

 

У попередніх інстанціях суди ставали не на бік пана Свірка. Зокрема, Печерський районний суд відмовив у задоволенні позову, а Апеляційний суд міста Києва залишив рішення першої інстанції без змін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6605
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду