detector.media
13.02.2013 13:43
Свірко виграв суд у Януковича та Ющенка щодо звільнення з «Экономических известий»

Вищий спеціалізований суд скасував рішення судів попередніх інстанцій у справі щодо звільнення журналіста Юрія Свірка з «Экономических известий». Про це пан Свірко розказав «Детектор медіа».

 

Вищий спецсуд виніс рішення у справі за позовом Юрія Свірка до Президента України Віктора Януковича як голови Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), апарату РНБО, попереднього Президента України Віктора Ющенка та екс-гендиректора «Экономических известий» й екс-співробітника апарату РНБО Андрія Радюка.

 

«Вищий спеціалізований суд визнав порушення прав державою. Йдеться про цензуру. Тому справа направлена на новий розгляд до Печерського суду», - сказав пан Свірко.

 

Юрій Свірко подав позов у 2011 році після того, як з'ясував, що генеральний директор Андрій Радюк, який звільнив його з посади головного редактора газети «Экономические известия», на час звільнення працював в апараті Ради національної безпеки та оборони, яку тоді очолював Віктор Ющенко. Тобто Юрія Свірка було звільнено 7 квітня 2008 року за підписом пана Радюка, хоча пан Радюк розпочав роботу в апараті РНБО ще з 20 лютого 2008 року.

 

Пан Свірко просив суд стягнути 1 млн грн компенсації за порушення своїх прав з Віктора Ющенка як екс-президента та Віктора Януковича як чинного глави держави.

 

У попередніх інстанціях суди ставали не на бік пана Свірка. Зокрема, Печерський районний суд відмовив у задоволенні позову, а Апеляційний суд міста Києва залишив рішення першої інстанції без змін.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY