«Україна» запропонувала харківській журналістці поновитися на роботі пізніше, ніж зобов’язує рішення суду

8 Лютого 2013
4827
8 Лютого 2013
18:48

«Україна» запропонувала харківській журналістці поновитися на роботі пізніше, ніж зобов’язує рішення суду

4827
«Україна» запропонувала харківській журналістці поновитися на роботі пізніше, ніж зобов’язує рішення суду

Відділ кадрів телеканалу «Україна» запропонував поновленій за рішенням суду харківській кореспондентці каналу Ользі Вдовенко написати заяву про поновлення на роботі з 5 лютого. Тимчасом як, згідно із законом, вона має бути поновлена негайно після рішення суду, тобто 26 грудня 2012 року. Відповідно, з цієї ж дати має бути їй має бути нараховано зарплату. Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки.

 

«Вони пропонували Ользі Вдовенко написати заяву про відновлення на роботі з 5 лютого, - пише в блозі на «Детектор медіа» голова НМПУ Юрій Луканов. - Тим часом, згідно з рішенням суду, формально вона має бути відновлена з 5 травня минулого року, коли її незаконно звільнили. А фактично її мають прийняти назад зразу після рішення суду, яке було ухвалено 25 грудня - такі в нас поки що закони, які захищають права найманого працівника».

 

Ольга Вдовенко після консультацій з юридичною службою НМПУ написала заяву про поновлення, згідно з рішенням суду.

 

До речі, керівника юридичного бюро НМПУ Юку Гаврилову, яка супроводжувала журналістку, не допустили в офіс каналу. Юка Гаврилова вважає, що недопуск її до офісу телеканалу пояснюється тим, що роботодавець прагне некоректно відновити Ольгу Вдовенко на роботі.

 

«Оскільки телеканал не бажав виконувати рішення суду і Ольга вимушено прогуляла з 26 грудня до сьогоднішнього дня, то поновлення її на роботі означало б, що їй мають виплатити зарплату за цей час. Канал, певне, не хоче цього робити і створює перешкоди. Інакше пояснити перелякані дії юристів каналу неможливо», - вважає пан Луканов.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар юристів телеканалу «Україна» до прес-служби каналу, але поки що відповіді не отримала.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Московський районний суд міста Харкова прийняв рішення на користь Ольги Вдовенко, яка оскаржувала своє звільнення з каналу. Відповідно до рішення суду канал має виплатити їй 37505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5000 гривень компенсації моральної шкоди. Поновлення на роботі має відбуватися негайно після рішення суду.

 

Оскільки канал її не поновлював, на початку лютого Ольга Вдовенко написала заяву до Харківської міської прокуратури про відмову каналу виконувати судове рішення - злочин, передбачений статтею 382 Кримінального кодексу України.

 

На телеканалі тим часом заявили, що рішення не набрало законної сили, оскільки «Україна» його оскаржила в апеляції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду