Регіонал Журавський позивається до «1+1» і трьох сайтів на суму 300 тис. грн (ДОПОВНЕНО)

6 Лютого 2013
8486
6 Лютого 2013
11:52

Регіонал Журавський позивається до «1+1» і трьох сайтів на суму 300 тис. грн (ДОПОВНЕНО)

8486
Регіонал Журавський позивається до «1+1» і трьох сайтів на суму 300 тис. грн (ДОПОВНЕНО)

5 лютого народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський подав позов до Богунського районного суду Житомира до телеканалу «Студія "1+1"» і сайтів «Перший Житомирський інформаційний портал», 0412.in.ua та «Аргумент». Про це повідомляє Житомир.info.

 

«Я ніколи не судився зі ЗМІ, хоча писали про мене різне, але це вже перейшло всі межі. "Брудні" публікації в інтернеті набули системного характеру після моїх виступів проти медичної мафії. Вони купують неякісні медпрепарати та медичне обладнання за завищеними цінами, сидять на "відкатах". Я вже написав генеральному прокурору і міністру внутрішніх справ про медичну мафію Києва та Житомира, і не збираюся на цьому зупинятися», - заявив Віталій Журавський.

 

Предметами позову є телевізійна програма «Гроші» (ефір 26.09.2012 р. на «1+1») та  матеріали «Борець з наклепом Журавський знає, чого боїться: корупція, модельки, алкоголізм» (сайт «Аргумент»)  і «Нардепа із Житомирщини називають бабієм і пристосуванцем»  на сайтах «Перший Житомирський інформаційний портал» та 0412.in.ua.

 

Сайт «Аргумент» у своїй новині посилається на портал tsn.ua, 0412.in.ua. передрукував матеріал про регіонала з «Аргументу», а «Перший Житомирський інформаційний портал»  - з 0412.in.ua

 

«Постійне поширення через засоби масової інформації брехні щодо мене підриває мій авторитет, який я отримував все своє життя, принижує мою честь, гідність та ділову репутацію, змушує виборців переглядати своє ставлення до мене. Я змушений регулярно виправдовуватися перед громадянами, випробовую великі моральні страждання. Це відбилося на погіршенні мого стану здоров'я», - йдеться в позовній заяві народного депутата.

 

Пан Журавський просить суд: визнати інформацію, поширену про нього згаданими ЗМІ, недостовірною і такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію; вилучити з інтернету цю інформацію і опублікувати спростування; стягнути моральну шкоду у сумі 300 тис грн. (200 тис. грн - зі «Студії "1+1"», по 35 тис. грн. із двох житомирських сайтів і 30 тис. грн. із сайту «Аргумент»).

 

За словами народного депутата, всі гроші, які він може отримати в якості компенсації за моральний збиток, будуть перераховані на операцію житомирянина. «Я прошу стягнути гроші на користь благодійного фонду, з рахунку якого вони будуть перераховані в інститут нейрохірургії міста Києва. У Житомирі є людина, якій в цьому інституті вже зробили дуже складну операцію, але потрібно зробити ще одну, і її вартість - 300 тисяч гривень», - сказав він.

 

Редактор сайту «Аргумент» Георгій Семенець у коментарі «Детектор медіа» висловив думку, що за рахунок позовів до ЗМІ пан Журавський робить собі «дешевий, але бездарний піар». «Депутат, який практично не написав жодного закону, хоче "прославитися" за рахунок журналістів? Він вже "прославився", коли особисто Президент Віктор Янукович вказав Віталію Журавському на його персональну помилку - так званий "закон про наклеп". Законопроект Журавського, який у разі його прийняття у Верховній Раді, мав би  знищити українську журналістику. Нагадаю, цей законопроект був знятий з розгляду парламентською більшістю після критики з боку Президента. Але, мабуть, Віталій Журавський висновків для себе не зробив. І продовжує в приватному порядку переслідувати журналістів. Розумний вчиться, як відомо, на чужих помилках, а дурень - на своїх», - заявив пан Семенець.

 

«Детектор медіа» звернулась до прес-служби «1+1» і чекає на коментар.

 

Раніше пан Журавський скаржився на сюжет «Таємне життя депутата Журавського» у програмі «Гроші» від 26 вересня Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. У сюжеті повідомили про нібито належну йому нерухомість, якої, за словами нардепа, в нього насправді немає. Крім того, вважає пан Жураський, у програмі очорнили його некоректними запитаннями на кшталт: «Правда, що у вас є будинок у Монте-Карло?», «Правда, що ви лікувалися від алкоголізму?» тощо, не звернувшись по відповідь до нього особисто. 

 

У відповідь на скарги пана Журавського редакція програми «Гроші» каналу «1+1» заявила, що під час підготовки матеріалу «Таємне життя депутата Журавського» неодноразово зверталася до народного депутата по коментар, однак не отримала відповіді. Також редакція проекту наголосила, що інформацію про нерухомість та транспортні засоби пана Журавського було взято з декларації про його доходи як кандидата у народні депутати. А відомості щодо розташування квартир була подана в інтерв'ю із сусідами.  

 

Нагадаємо, Віталій Журавський був обраний на парламентських виборах 2012 року по мажоритарному округу № 66 у Житомирській області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8486
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Инструктор
4089 дн. тому
за всё происходящее в старне отвечает президент. Если он есть.
Банник
4089 дн. тому
Журавський, свою репутацію ти зіпсував тоді, коли з "регіонами" зв’язався. Тепер не відмиєшся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду