Школа медичної журналістики почала навчати правильно писати про медицину

4 Лютого 2013
3952
4 Лютого 2013
15:50

Школа медичної журналістики почала навчати правильно писати про медицину

3952
Школа медичної журналістики почала навчати правильно писати про медицину

Із 31 січня по 1 лютого відбувся перший модуль Школи медичної журналістики в Києві, організованої Національною спілкою журналістів України за підтримки Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

Перші навчальні сесії присвятили темі онкології. В рамках Школи провели прес-конференцію на тему ефективності лікування онкохворих в Україні за участі провідних лікарів та представників МОЗ, а також презентували посібник для журналістів «Медична журналістика. Як писати про онкологію».

 

Тренери Наталія Виговська та Олександр Харченко (колишній багаторічний головред ІА УНІАН) розповіли про джерела інформації, доступність написання складних матеріалів та типові помилки журналістів. А Лідія Суржик, журналіст газети «Дзеркало тижня», поділилася досвідом підготовки матеріалів для широкої аудиторії та пошуком актуальних тем.

 

«Тема питання професійності є надзвичайно актуальною для представників ЗМІ. Викликами стають і нові технології, і певні очікування аудиторії. Ми реалізуємо різні ініціативи, щоб підвищувати рівень довіри до ЗМІ та якість журналістських матеріалів, зокрема, і цю серію заходів, спрямованих на підвищення майстерності журналістів, котрі пишуть на теми охорони здоров'я. Тому що більшість навчальних проектів традиційно присвячується політиці, а соціальна тематика часто залишається поза увагою», - наголосив пан Томіленко.

 

«Ми підтримали ідею проведення цього заходу, тому що, на жаль, часто в пресі ми бачимо красиву форму, але відчуваємо брак змісту», - сказав заступник міністра - керівник апарату МОЗ Роман Богачев.

 

Навчальний захід для представників ЗМІ з різних регіонів України організувала Національна спілка журналістів за підтримки Міністерства охорони здоров'я. Партнерами проекту також виступили Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп», фармацевтична компанія «Рош-Україна», індійська фармацевтична компанія «Cipla». За перші дні існування Школи надійшло понад 180 заявок на участь.

 

За словами організаторів, Школа медичної журналістики стане системним заходом, який збиратиме представників мас-медіа задля підвищення їхньої професійності та майстерності.

 

Катерина Воєвська для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3952
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду