За гроші, які віддали за «Інтер», можна купити «СТС Медіа» – Роднянський

4 Лютого 2013
5734
4 Лютого 2013
13:50

За гроші, які віддали за «Інтер», можна купити «СТС Медіа» – Роднянський

5734
За гроші, які віддали за «Інтер», можна купити «СТС Медіа» – Роднянський

Продюсер, власник кінокомпанії A.R. Films та екс-власник «1+1» Олександр Роднянський вважає, що за $ 2,5 млрд (оголошена оціночна вартість Inter Media Group) у Росії можна придбати «СТС Медіа». Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню Forbes.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського продала 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

«Зараз її  («СТС Медіа» - ТК) капіталізація на американській біржі NASDAQ - близько 2 млрд. Хоча компанія прибуткова і високомаржинальна», - сказав Олександр Роднянський.

 

Також, за його словами, за $ 2 млрд можна купити холдинг «Профмедіа» (канали «2х2», «MTV Россия», телемережа ТВ3, видавництво «Афіша», «Рамблер» тощо). «Але це все теоретичні роздуми - ці активи ніхто не поспішає продавати, і за такі гроші покупці в чергу теж не шикуються», - додав він.

 

Вартість медіагрупи «Інтер» Олександр Роднянський оцінив максимум у $600-700 млн - за умови, що можна оптимізувати бізнес-процеси і вивести групу на беззбиткову діяльність.

 

При цьому пан Роднянський вважає, що український ринок не є перспективним з точки зору бізнесу: «Я вважаю його безперспективним. Я не вірю в телебачення, а тим більше - в українське телебачення. Це надзвичайно сегментна і гаснуча сфера медіа. Думаю, на наступному етапі ми побачимо скорочення кількості каналів. В Україні залишиться 3-5 каналів».

 

На його думку, це зумовлено тим, що український рекламний ринок практично не зростає через те, що кожна медіагрупа захищає виключно свої інтереси та бореться за рекламодавців знижками і дисконтами.

 

«Для прикладу, в Росії спостерігається стабільний приріст рекламних зборів. Це пояснюється тим, що вже дуже довго на російському ринку працюють тільки два сейлз-хауси - "Відео Інтернешнл" і структура "Газпром-Медіа". Вони виступають у ролі профспілок, які представляють інтереси медіаіндустрії перед рекламодавцями. Обидва солідарно піднімали ціни, виходячи з можливостей ринку, і тим самим забезпечили каналам щорічне зростання рекламних надходжень. В Україні постійна "війнушка" власників медіагруп призвела до того, що рекламний ринок становить 1/12 від російського, а повинен - 1/5», - переконаний пан Роднянський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5734
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
4069 дн. тому
А СТС теперь сможет купить Хорошковский)))
Брокер
4070 дн. тому
Родя, купец хенов, ты уже продавал плюсы Бене Коломойскому. Так что сопите в шесть дырочек с Фуксманом
Татьяна
4070 дн. тому
Браво, Александр. Пока наши живут лозунгом "Хай у сусіда здохне корова" в России "кують гроші". А вот Фирташ мог бы действительно купить СТС, а не покупать "дохлый" канал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду