detector.media
04.02.2013 13:50
За гроші, які віддали за «Інтер», можна купити «СТС Медіа» – Роднянський

Продюсер, власник кінокомпанії A.R. Films та екс-власник «1+1» Олександр Роднянський вважає, що за $ 2,5 млрд (оголошена оціночна вартість Inter Media Group) у Росії можна придбати «СТС Медіа». Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню Forbes.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського продала 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

«Зараз її  («СТС Медіа» - ТК) капіталізація на американській біржі NASDAQ - близько 2 млрд. Хоча компанія прибуткова і високомаржинальна», - сказав Олександр Роднянський.

 

Також, за його словами, за $ 2 млрд можна купити холдинг «Профмедіа» (канали «2х2», «MTV Россия», телемережа ТВ3, видавництво «Афіша», «Рамблер» тощо). «Але це все теоретичні роздуми - ці активи ніхто не поспішає продавати, і за такі гроші покупці в чергу теж не шикуються», - додав він.

 

Вартість медіагрупи «Інтер» Олександр Роднянський оцінив максимум у $600-700 млн - за умови, що можна оптимізувати бізнес-процеси і вивести групу на беззбиткову діяльність.

 

При цьому пан Роднянський вважає, що український ринок не є перспективним з точки зору бізнесу: «Я вважаю його безперспективним. Я не вірю в телебачення, а тим більше - в українське телебачення. Це надзвичайно сегментна і гаснуча сфера медіа. Думаю, на наступному етапі ми побачимо скорочення кількості каналів. В Україні залишиться 3-5 каналів».

 

На його думку, це зумовлено тим, що український рекламний ринок практично не зростає через те, що кожна медіагрупа захищає виключно свої інтереси та бореться за рекламодавців знижками і дисконтами.

 

«Для прикладу, в Росії спостерігається стабільний приріст рекламних зборів. Це пояснюється тим, що вже дуже довго на російському ринку працюють тільки два сейлз-хауси - "Відео Інтернешнл" і структура "Газпром-Медіа". Вони виступають у ролі профспілок, які представляють інтереси медіаіндустрії перед рекламодавцями. Обидва солідарно піднімали ціни, виходячи з можливостей ринку, і тим самим забезпечили каналам щорічне зростання рекламних надходжень. В Україні постійна "війнушка" власників медіагруп призвела до того, що рекламний ринок становить 1/12 від російського, а повинен - 1/5», - переконаний пан Роднянський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY