Фірташ купив групу «Інтер». Топ-менеджмент буде змінено?

1 Лютого 2013
15277
1 Лютого 2013
15:15

Фірташ купив групу «Інтер». Топ-менеджмент буде змінено?

15277
Фірташ купив 100% Inter Media Group Limited, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд
Фірташ купив групу «Інтер». Топ-менеджмент буде змінено?

1 лютого компанія K.H. Media Limited, що належить Валерію Хорошковському уклала угоду щодо продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. Покупцем групи виступила компанія GDF Media Limited, що належить Дмитру Фірташу (на фото). Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби телеканалу «Інтер».

 

При цьому статки Дмитра Фірташа у 2012 році Forbes оцінив у $ 648 млн.

 

Контроль над телеканалами «Інтер», НТН, К1, «Мега», «Ентер-фільм», К2, «Піксель» і «MTV-Україна» перейде до GDF Media Limited після отримання відповідного дозволу Антимонопольного комітету України.

 

Коментуючи угоду, Валерій Хорошковський подякував співробітникам групи «Інтер» за плідну багаторічну працю, результатом якої стали лідерські позиції групи на ринку українського телебачення. «За підсумками 2012 року телеканал "Інтер" виборов перше місце за основними аудиторіями 18+ (вся Україна) та 18-54 (50+)», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

«За умов що склалися, я не маю можливості забезпечувати розвиток групи, і саме ці обставини стали моєю головною мотивацією щодо продажу», - зазначив пан Хорошковський.

 

При цьому, за інформацією джерел «Детектор медіа», сам Валерій Хорошковський зараз перебуває за межами України.

 

За інформацією «Дусі», у лютому мають відбутися збори акціонерів телеканалу «Інтер» з порядком денним про зміну топ-менеджменту каналу. Замість голови правління Ярослава Порохняка канал можуть очолити власник Film.ua Group і колишній голова правління «Інтера» Сергій Созановський, голова правління групи компаній Star Media і колишній голова правління «Інтера» Влад Ряшин, голова Федерації роботодавців медійної галузі, директор із зовнішніх зв'язків і комунікацій Group DF Дмитра Фірташа, колишній генеральний продюсер «Інтера» Ганна Безлюдна або генеральний директор Національної телекомпанії України, колишній виконавчий продюсер телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф, з якими вже ведуться переговори.

 

Нагадаємо, Inter Media Group Limited є опосередкованим власником 61% акцій телеканалу «Інтер», 90% Enter Film і «Піксель», а також каналів К1, К2, «Мега», НТН і «MTV-Україна».

 

Раніше вважалося, що Дмитро Фірташ є неофіційним власником групи «Інтер». Зокрема, посол США Вільям Тейлор у грудні 2008 року звітував, з посиланням на мас-медіа, що Дмитро Фірташ «придбав 61 % акцій української медіагрупи "Інтер", яка є власником і співвласником семи каналів і інформаційного агентства Ukrainian News Agency» (цей звіт було оприлюднено в грудні 2010 року на сайті Wikileaks).

 

У січні 2009 року Валерій Хорошковський повідомив в інтерв'ю «Українській правді», що Дмитро Фірташ володіє опціоном на придбання 50% Inter Media Group. У червні 2010 року пан Хорошковський заявив, що готовий продати свій медіабізнес - групу каналів «Інтер». У грудні 2010 року він повідомив, що веде переговори з Дмитром Фірташем.

 

Що стосується власності телеканалу «Інтер», то, за словами голови правління Ярослава Порохняка, станом на 11 грудня 2012 року структура акціонерів каналу виглядала так: 61% акцій володіла компанія «Український медіа проект» (дочірня компанія U.A. Inter Media Group Limited, 100% якої належали Валерію Хорошковському), 20% акцій «Інтера» належали російському «Первому каналу», 10% - Світлані Плужніковій, удові засновника каналу Ігоря Плужнікова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15277
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
микола
4071 дн. тому
Весь безніс Фірташа на 50% належить Януковичу. Така домовленість між ними була укладена з моменту обрання останнього Президентом. Інтер вже був проданий Фірташу-Януковичу ще в 2010 році. Просто Хорошковський грюкнув дверима в Кабміні і тому оголосили про продаж.
Gemorroy
4072 дн. тому
Скорее всего новый хозяин поменяет не только топменеджмент. Там надо многих менять. А то превратили Интер в кормушку то клоунов, то юристов. Одна из главных задач, как я себе представляю, поднятие рейтингов. И уж точно, тот опереточный наблюдательный совет, который появился при Хорошковском, не мог справится с такой задачей. Профессионалов надо привлекать, дядя Валера, а не косметологов. А Ваша "Телекритика" Лигачёва обычная спекулянтка и демагог. При чем тут оппозиционность новостей, появившаяся в последнее время? Оппозиционнность тоже была опереточной. Вы, Наталья, это должны были сразу заметить и раскусить, как специалист в области ТВ. Надеюсь, что появление нового хозяина у Интера внесет свежый воздух в наше ТВ пространство.
АО
4072 дн. тому
Наконец-то Безлюдная наведет порядок в этом хаосе. Сократит бездельников прихлебателей. Для канала один критерий качества работы - рейтинги. Могу спорить на 200 баксов, что к весне они вырастут.
Юра
4072 дн. тому
Верните Комаровского Мишу!
nbjgjnbk
4073 дн. тому
членов нацсовета поменяют теперь
boss
4073 дн. тому
Теперь на Интере будет рулить Калиновский !
Виктор
4073 дн. тому
Бенкендорф рулит!
Ганс
4073 дн. тому
Все равно интер омерзителен, смотреть нечего. 1+1 рулит
ГЫ
4073 дн. тому
В самой тупой ситуации опять Липовецкая. Созановский выгнал ее с фильмаюэй. Теперь опять барахло собирать)
Правда і кривда
4073 дн. тому
Хорошковского заставили бизнесом поделиться...А Безлюдная вернется на канал "помститься" ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду