«Радіо Ера» приєдналося до дослідження радіослухання GfK

31 Січня 2013
5026
31 Січня 2013
15:47

«Радіо Ера» приєдналося до дослідження радіослухання GfK

5026
Його показники буде відображено в даних дослідження з лютого
«Радіо Ера» приєдналося до дослідження радіослухання GfK

Дослідження радіослухання, що проводить компанія GfK на замовлення галузевого об'єднання «Радіокомітет», поповнилось новим користувачем. З лютого у даних дослідження буде відображено показники всеукраїнської мережі «Радіо Ера ФМ». Про це повідомляє прес-служба «Радіокомітету».

 

Таким чином, загальнонаціональними радіомережами, чиї показники не відображаються в рейтингах GfK, залишилася Національна радіокомпанія України і «Стильне радіо - Перець ФМ».

 

«"Радіо Ера ФМ" у 2013 році прийняло рішення приєднатись до дослідження компанії GfK, тому що після приєднання останнього гравця на радіоринку (Business Radio Group - ТК) у дослідженні присутні всі FM-радіостанції. Тим самим відсутність у дослідженні GfK "Радіо Ера ФМ" ускладнювало роботу багатьох рекламних агенцій», - пояснила Ольга Максименко, генеральний директор «ПроАктив Медіа Консалтинг», що є ексклюзивним продавцем реклами на «Радіо Ера ФМ».

 

«Радіо Ера» - єдина українська мережева радіостанція, що працює у форматі News/Talk. Покриття мережі - 44 міста мовлення. «Радіо Ера» розраховує, що займатиме належне місце в дослідженні компанії GfK, що дозволить покращити ефір та збільшити продажі.

 

Нагадаємо, що в грудні 2012 року учасником дослідження GfK стала Business Radio Group («Шансон», «Шарманка», «Ренесанс», «Бізнес-радіо», DJ FM). Її радіостанції вимірювались, однак їхні дані не відображались у результатах дослідження. Вперше показники радіостанцій групи були оприлюднені в січні 2013 року - у четвертій хвилі дослідження за жовтень - грудень 2012 року. Радіо «Шансон» увійшло до трійки лідерів як за охопленням аудиторії, так і за рейтингом.

 

«До прогресивного дослідження приєднуються прогресивні гравці ринка. "Радіо Ера ФМ" - один з них», - прокоментував приєднання до дослідження нового гравця Ігор Чернишов, голова правління радіогрупи «ТАВР Медіа», що є одним зі співзасновників «Радіокомітету».

 

«Залучення до дослідження "Радіо Ера ФМ" - логічний крок. Ми задоволені, що відтепер суб'єкти, що задіяні на ринку радіореклами, будуть бачити більш чітку, більш деталізовану та практично максимально наповнену картинку по рейтингам та охопленням радіостанцій», - відзначив керівник Центру маркетингових досліджень Незалежної асоціації мовників Віталій Гордузенко.

 

Дослідження Radio Research проводиться на замовлення «Радіокомітету» з початку 2012 року за методикою DAR CATI (комп'ютеризоване телефонне опитування слухання за вчорашній день) серед населення віком 12-65 років у 90 містах із населенням понад 50 тис. осіб. Вибірка становить 47280 респондентів та репрезентує за регіонами, розміром населеного пункту, віком і статтю 16 млн українців. Вимірювання проводяться 36 тижнів на рік (за винятком святкових тижнів, коли радіослухання значно відрізняється), а щодня відбувається 190 інтерв'ю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду