Кабмін знову взявся за ліквідацію моральної комісії і подав відповідний законопроект

31 Січня 2013
4273
31 Січня 2013
15:27

Кабмін знову взявся за ліквідацію моральної комісії і подав відповідний законопроект

4273
Кабмін знову взявся за ліквідацію моральної комісії і подав відповідний законопроект

Кабінет Міністрів пропонує вилучити із закону «Про захист суспільної моралі» положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Відповідний законопроект, розроблений Міністерством юстиції, був ухвалений Кабінетом Міністрів та зареєстрований 31 січня у Верховній Раді України. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

 

Законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» зареєстровано за № 2142. Текст законопроекту і супровідні документа на парламентському порталі поки відсутні.

 

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроект розроблявся відповідно до плану виконання указу Президента України від 9 грудня 2010 р. «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» щодо ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Міністр нагадав, що структура центральних органів виконавчої влади, яка була затверджена згаданим указом Президента України, не передбачає наявність такого органу як Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі.

 

Крім того, при розробці законопроекту Кабінет Міністрів виходив з того, що НЕК фактично дублює повноваження Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо нагляду за дотриманням вимог законодавства України з питань захисту суспільної моралі.

 

Це вже вдруге Кабмін реєструє подібний законопроект. Уперше його було подано до парламенту 10 травня за № 10447. Але парламент його не встиг розглянути, а 12 грудня 2012 року Кабмін відкликав законопроект.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4273
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Praved
4107 дн. тому
Да уж... Як говорив кіногерой. Гоміки не здаються, таки свого домагаються...
Той, що прагне правди
4107 дн. тому
Громадськість за Комісію з питань захисту суспільної моралі...вона потрібна як повітря...
Лиса
4107 дн. тому
ну может хоть на этот раз?....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду