detector.media
31.01.2013 15:27
Кабмін знову взявся за ліквідацію моральної комісії і подав відповідний законопроект

Кабінет Міністрів пропонує вилучити із закону «Про захист суспільної моралі» положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Відповідний законопроект, розроблений Міністерством юстиції, був ухвалений Кабінетом Міністрів та зареєстрований 31 січня у Верховній Раді України. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

 

Законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» зареєстровано за № 2142. Текст законопроекту і супровідні документа на парламентському порталі поки відсутні.

 

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроект розроблявся відповідно до плану виконання указу Президента України від 9 грудня 2010 р. «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» щодо ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Міністр нагадав, що структура центральних органів виконавчої влади, яка була затверджена згаданим указом Президента України, не передбачає наявність такого органу як Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі.

 

Крім того, при розробці законопроекту Кабінет Міністрів виходив з того, що НЕК фактично дублює повноваження Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо нагляду за дотриманням вимог законодавства України з питань захисту суспільної моралі.

 

Це вже вдруге Кабмін реєструє подібний законопроект. Уперше його було подано до парламенту 10 травня за № 10447. Але парламент його не встиг розглянути, а 12 грудня 2012 року Кабмін відкликав законопроект.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY