Вину Пукача у перевищенні влади і вбивстві Ґонґадзе доведено – суд

29 Січня 2013
3655
29 Січня 2013
12:41

Вину Пукача у перевищенні влади і вбивстві Ґонґадзе доведено – суд

3655
Вину Пукача у перевищенні влади і вбивстві Ґонґадзе доведено – суд

Вину екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача в перевищенні влади і вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе доведено. Про це йдеться у вироку Печерського районного суду Києва у справі Олексія Пукача, повідомляє УНІАН.

 

«Вину Пукача у перевищенні влади і вбивстві Ґонґадзе доведено зібраними доказами», - зазначається у документі.

 

У вироку наголошується, що Олексій Пукач частково визнав свою провину, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Олексій Пукач повідомив, що йому наказали здійснювати спостереження, наказ вбити Георгія Ґонґадзе він отримав особисто від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Він також визнав, що саме він відтяв голову Георгія Ґонґадзе і перепоховав його тіло.

 

Однак убивати журналіста Олексій Пукач не планував і своєї провини в умисному вбивстві не визнав. Тобто він визнав, що стосовно журналіста здійснювалося оперативно-розшукові заходи, що він душив його ременем, однак не хотів вбивати, і ремінь просто зісковзнув.

 

Нагадаємо, 29 січня Печерський районний суд міста Києва оголошує вирок Олексію Пукачу за звинуваченням у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе. Засідання проходить у відкритому режимі, хоча весь процес був закритим. Колишній міліцейський генерал може отримати покарання у вигляді довічного ув'язнення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду