Нардеп Олег Канівець звернувся до Генпрокуратури з приводу позапланової перевірки радіо «FM Галичина»

21 Січня 2013
6019
21 Січня 2013
18:00

Нардеп Олег Канівець звернувся до Генпрокуратури з приводу позапланової перевірки радіо «FM Галичина»

6019
Нардеп Олег Канівець звернувся до Генпрокуратури з приводу позапланової перевірки радіо «FM Галичина»

Радіостанція «FM Галичина» отримала листа від народного депутата Олега Канівця, у якому висловлюється підтримка колективу радіостанції. Нардеп проінформував, що він офіційно звернувся до Генерального прокурора України та міністра доходів і зборів України з  вимогою визначити законність перевірки радіостанції «FM Галичина». Про це інформує піар-служба радіостанції.

 

«Народний депутат Олег Канівець надіслав депутатські звернення до Генерального прокурора України та міністра доходів і зборів України щодо недопущення знищення україномовної радіостанції FM  "Галичина"», - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 16 січня на адресу радіостанції «FM Галичина» надійшов офіційний лист від ДПС щодо позапланової перевірки радіостанції з питань дотримання вимог податкового законодавства. За словами керівництва радіостанції, податківці, незважаючи на те, що в наказі йдеться про перевірку взаєморозрахунків радіостанції лише з одним підприємством, почали вимагати в ТОВ «ТРК Галичина» значно більшу за обсягом документацію та інформацію. Наразі податкова вимагає надати усі документи щодо діяльності «FM Галичина» за останні два роки.

 

«Детектор медіа» також стало відомо, що Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко висловив свою стурбованість ситуацією, пов'язаною з проведенням позапланової перевірки ТОВ «ТРК «Галичина».

 

Народний депутат Олег Канівець вважає, що характер і величезний перелік документів, які вимагають надати представники податкової у надто короткий термін, засвідчують небезпідставність побоювань представників ФМ «Галичини» про упередженість дій працівників ДПС.

 

Автор звернення до Генпрокуратури констатує, що  проведення позапланової перевірки медіа має «ознаки намірів майбутнього  блокування роботи україномовної радіостанції органом податкової служби шляхом накладення відповідних санкцій, на які і посилається у листі вимозі вищевказаний представник  ДПІ у Галицькому районі м. Львова».

 

Відтак, Олег Канівець вимагає від Генерального прокурора України та міністра доходів і зборів негайної реакції на факти можливих правопорушень, викладених у зверненні, а також обіцяє проінформувати представників радіостанції про результати розгляду його звернення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6019
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду