Лещенко заявляє: невідомий зловмисник хотів отримати доступ до даних у його комп’ютері

15 Січня 2013
3271
15 Січня 2013
18:47

Лещенко заявляє: невідомий зловмисник хотів отримати доступ до даних у його комп’ютері

3271
Лещенко заявляє: невідомий зловмисник хотів отримати доступ до даних у його комп’ютері

Журналіст «Української правди» Сергій Лещенко заявляє, що невідомий зловмисник зламав його поштову скриньку і намагався отримати віртуальний доступ до інформації у його комп'ютері. Про це він пише у своєму блозі.

 

На думку пана Лещенка, зловмисник намагався знайти способи надходження інформації. Зокрема, фотографій всередині будинку Януковича та австрійських матеріалів на сина Азарова.

 

Скринька журналіста була створена на mail.ru. Події, за словами Сергія Лещенка, розгортались таким чином: «Починаючи з кінця грудня 2012 року, зловмисник через електронну пошту намагався «втюхати» мені компромат на Арбузова. Надіслав мені файл, який мав усі ознаки вірусу. Я його так і не запустив. Після нового року він поновив свої спроби. Вчора лист з вкладеним вірусом я переслав своєму колезі, аби той перевірив його. Аж раптом отримав від нього відповідь: "С файлом все Ок!, просто зашифрован, попробуй вот так открыть. Или выруби антивирус и открывай". Перед тим, як зробити це, запитую його "в реалі" - ти писав мені цього листа? "Ні!" - каже він. Виявилося, що злодій підробив листа від мого колеги, аби змусити мене таки відкрити вірус».

 

Після цього журналіст почав перевіряти свою поштову скриньку. Виявилося, що паралельно зловмисник вніс до фільтру поштову адресу колеги, у якого він запитував про підозрілий файл.

 

Також поштовий сервіс виявив вхід на поштову скриньку з айпі-адреси, якою Сергій Лещенко не користувався («Це був модем People.net», - наголошує він).



Пан Лещенко  зазначає, що зловмисник хотів отримати доступ до його комп'ютера. Журналісту вдалось з'ясувати, що цей вірус був саморозпаковуючим архівом 7zip, «який запускає  установку однієї з версій "канви" для вірусів - так звану програму Remote Manipulator System», що створена для віддаленого керування комп'ютером. Після її встановлення зловмисник отримує повний контроль за системою, що включає також фіксацію і роботу з клавіатурою, коли набираються паролі.  При цьому більшість антивірусів не реагують на цю програму.



«Як довго зловмисник читав цю одну з моїх скриньок - невідомо. Так само хтось певний час читав пошту Мустафи Найєма. Якщо ці люди вирішать оприлюднити листування, боюсь, вони спотворять його фальшивими мейлами, які мають загубитися серед справжніх, та дискредитувати нас з Мустафою», - запевняє Сергій Лещенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3271
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
БЕСПРЕДЕЛ
4140 дн. тому
Посвящается взломанной почте Сергея Лещенко: "Ломай меня полностью..." http://www.youtube.com/watch?v=jV9uXh_1Pso
С
4140 дн. тому
Если это модем people.net, то при наличии желания найти вообще без проблем.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду