Гільдія режисерів визначила кандидатів премії за видатні досягнення у кіно

9 Січня 2013
5163
9 Січня 2013
18:09

Гільдія режисерів визначила кандидатів премії за видатні досягнення у кіно

5163
Гільдія режисерів визначила кандидатів премії за видатні досягнення у кіно

Гільдія режисерів США (Directors Guild of America, DGA) оприлюднила перелік кандидатів на щорічну премію за видатні досягнення в художньому кіно. Цього разу на неї претендують Стівен Спілберг, Кетрін Бігелоу, Енг Лі, Том Хупер і Бен Аффлек.

 

Список кандидатів опублікований на сайті організації, повідомляє Укрінформ з посиланням на Ленту.ру.

 

Стівен Спілберг, номінований за драму «Лінкольн», уже вдванадцяте стає претендентом на премію Гільдії режисерів. Раніше він тричі отримував цю нагороду. Крім того, 2000 року Спілберг став лауреатом почесної премії DGA «за досягнення усього життя».

 

Кетрін Бігелоу удостоїлася номінації за стрічку «Нульова видимість тридцять». 2009 року Бігелоу отримала премію DGA за військову драму «Повелитель бурі».

 

Енг Лі удостоївся номінації на нагороду DGA учетверте, наразі - як режисер екранізації однойменного роману Янна Мартела «Життя Пі».

 

Тому Хуперу, номінованому на премію за мюзикл «Знедолені», раніше присуджувалася нагорода Гільдії режисерів за фільм «Король говорить».

 

Бен Аффлек номінований на премію за картину «Операція "Арго"».

 

Переможець премії буде оголошений 2 лютого на 65-ій церемонії вручення нагород DGA.

 

Усі перелічені фільми увійшли раніше до списку десяти найкращих картин 2012 року за версією Американського інституту кінематографії, а також стали претендентами на премію «Золотий глобус».

 

Очікується, що номінанти на премію «Оскар» будуть названі завтра, 10 січня.

 

Раніше стало відомо, що почесну премію Гільдії режисерів США за внесок у розвиток кінематографу цього року отримає Мілош Форман, режисер фільмів «Пролітаючи над гніздом зозулі» та «Амадей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду