НАМ хоче наступного року запустити систему вимірювання регіональних телеканалів

28 Грудня 2012
4973
28 Грудня 2012
16:02

НАМ хоче наступного року запустити систему вимірювання регіональних телеканалів

4973
За методом CATI
НАМ хоче наступного року запустити систему вимірювання регіональних телеканалів

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) очікує на появу наступного року системи вимірювання регіональних телеканалів, над якою наразі працює. Про це під час чату на «Телекритиці» повідомила виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова.

 

Хто саме проводитиме дослідження, асоціація наразі не розкриває.

 

«Ми знайшли рішення, що, як нам здається, влаштує за якістю рекламодавців та за вартістю регіональні станції. Наразі можу сказати, що це буде вимірювання за методом CATI (комп'ютеризоване телефонне опитування. - ТК)», - розповіла пані М'ясникова.

 

Всі інші деталі асоціація обіцяє оголосити, як тільки буде готова.

 

«Зараз завданням є набрати необхідну кількість користувачів з боку регіональних станцій, щоб мати можливість фінансувати проект», - додала виконавчий директор НАМ.

 

Нагадаємо, що на замовлення Індустріального телевізійного комітету вимірювання телевізійної аудиторії здійснює компанія GfK Ukraine. Вимірюється аудиторія загальнонаціональних і низки інших - загалом 44 телеканалів. Дослідження називається «Панель», оскільки проводиться безперервно і з постійною групою респондентів (інформація збирається кожної секунди) за допомогою спеціальних пристроїв - піплметрів.

 

GfK Ukraine досліджує телеаудиторію по всій Україні - у великих та малих містах, а також у селах. У панелі постійно беруть участь понад 2540 домогосподарств (в тому числі 1600 домогосподарств у містах понад 50 тис. мешканців і 940 домогосподарств у селах та містах з населенням менше 50 тис.), що становить понад 6 тис. учасників дослідження. Ці домогосподарства представляють перегляд 17 млн. українських телевізійних домогосподарств (43 млн. телеглядачів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4973
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду