НТКУ: держава не витрачає на участь у «Євробаченні» жодної копійки

27 Грудня 2012
6216
27 Грудня 2012
11:02

НТКУ: держава не витрачає на участь у «Євробаченні» жодної копійки

6216
НТКУ: держава не витрачає на участь у «Євробаченні» жодної копійки

Національна телекомпанія України (НТКУ) заявляє, що держава не витрачає жодної копійки ні на проведення національних відборів, ні на участь представника від України у конкурсі «Євробачення». Ці витрати несе виключно переможець національного відбору. Про це йдеться у повідомленні телекомпанії у відповідь  на заяви політиків про те, що Україна має відмовитись від участі у «Євробаченні».

 

Зокрема, про це, як пише «Дуся»,  заявила народний депутат  Ірина Геращенко: «Сьогодні більше 10 країн заявили, що економічна скрута змушує їх відмовитися від участі в цьому конкурсі. Слушна і мудра позиція, яку б варто було і Україні взяти як цьогорічний досвід»».

 

НТКУ також наголошує, що попри «світову економічну кризу, погані погодні умови, відмову Польщі, а також можливий кінець світу та інші негаразди, Україна повинна брати участь у «Євробаченні» за будь-яких обставин».

 

 «Євробачення» - це престиж країни на світовій арені. «Євробачення» - це унікальна можливість для України долучитися до великої європейської сім'ї і брати регулярну участь у культурній події, яка об'єднує всі європейські країни. І не просто брати участь - а регулярно претендувати на перемогу і здобувати європейську славу для талановитих українських виконавців. Завдяки цьому пісенному конкурсу Європа знає нас не тільки як країну військових-миротворців і спортсменів, але і як країну непересічної музичної культури», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Також НТКУ звертає увагу на те, що щороку якісь з країн відмовляються від участі у конкурсі з різних причин: Вірменія не брала участь у «Євробаченні», коли конкурс проходив у  Азербайджані, Грузія - у «Євробаченні», яке проводила Росія.

 

 «Євробачення-2013» у Швеції збере представників 39 країн - це стільки ж, скільки було у 2010 році чи у 2005 році на українському «Євробаченні» і майже вдвічі більше, ніж було у 2003 році - на першому конкурсі, в якому взяла участь Україна. Отже, говорити про масову відмову європейських країн від участі у шведському «Євробаченні» чи його непопулярності - не зовсім коректно», - зазначає прес-служба НТКУ.

 

Заяви політиків  про необхідність відмови від участі у «Євробаченні» викликають у НТКУ стурбованість. «На нашу думку, поява таких заяв свідчить лише про одне - їхні автори або занадто багато часу і зусиль віддають політичній діяльності, щоб мати можливість хоча б оглядово розібратися у принципах проведення «Євробачення», або свідомо займають недержавницьку і непатріотичну позицію у відношенні до України, - йдеться у повідомленні. - На нашу думку, заяви про небажаність участі України у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» - це дуже небезпечна тема, особливо коли до її обговорення долучаються політики. Якщо сьогодні йдеться про «Євробачення», то завтра можна поставити під сумнів доцільність участі України в Олімпійських Іграх (ну і що з того, що у них бере участь весь світ), або українських клубів - у футбольних змаганнях під егідою УЄФА (мовляв, вони ж ще жодного разу Лігу Чемпіонів не виграли). Тому Національна телекомпанія України закликає українських політиків більш виважено ставитися до заходів і людей, які допомагають популяризувати Україну у світі, а також долучають нашу країну до культурних подій всеєвропейського масштабу і значимості».

 

Нагадаємо,  Україну на «Євробаченні - 2013» представлятиме Злата Огнєвич з піснею  Gravity («Тяжіння»)

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 58-й конкурс «Євробачення» пройде в скромнішому складі учасників. На разі відомо про офіційну відмову від участі у конкурсі Боснії та Герцеговини, Португалії, Словаччини та Польщі. Чехія не бере участі у пісенному змаганні вже третій рік поспіль, Люксембург - з 1994 року. Туреччина не буде представлена у конкурсі через незгоду з правилами голосування. Наразі свою участь у конкурсі підтвердили 39 країн. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду