detector.media
27.12.2012 11:02
НТКУ: держава не витрачає на участь у «Євробаченні» жодної копійки

Національна телекомпанія України (НТКУ) заявляє, що держава не витрачає жодної копійки ні на проведення національних відборів, ні на участь представника від України у конкурсі «Євробачення». Ці витрати несе виключно переможець національного відбору. Про це йдеться у повідомленні телекомпанії у відповідь  на заяви політиків про те, що Україна має відмовитись від участі у «Євробаченні».

 

Зокрема, про це, як пише «Дуся»,  заявила народний депутат  Ірина Геращенко: «Сьогодні більше 10 країн заявили, що економічна скрута змушує їх відмовитися від участі в цьому конкурсі. Слушна і мудра позиція, яку б варто було і Україні взяти як цьогорічний досвід»».

 

НТКУ також наголошує, що попри «світову економічну кризу, погані погодні умови, відмову Польщі, а також можливий кінець світу та інші негаразди, Україна повинна брати участь у «Євробаченні» за будь-яких обставин».

 

 «Євробачення» - це престиж країни на світовій арені. «Євробачення» - це унікальна можливість для України долучитися до великої європейської сім'ї і брати регулярну участь у культурній події, яка об'єднує всі європейські країни. І не просто брати участь - а регулярно претендувати на перемогу і здобувати європейську славу для талановитих українських виконавців. Завдяки цьому пісенному конкурсу Європа знає нас не тільки як країну військових-миротворців і спортсменів, але і як країну непересічної музичної культури», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Також НТКУ звертає увагу на те, що щороку якісь з країн відмовляються від участі у конкурсі з різних причин: Вірменія не брала участь у «Євробаченні», коли конкурс проходив у  Азербайджані, Грузія - у «Євробаченні», яке проводила Росія.

 

 «Євробачення-2013» у Швеції збере представників 39 країн - це стільки ж, скільки було у 2010 році чи у 2005 році на українському «Євробаченні» і майже вдвічі більше, ніж було у 2003 році - на першому конкурсі, в якому взяла участь Україна. Отже, говорити про масову відмову європейських країн від участі у шведському «Євробаченні» чи його непопулярності - не зовсім коректно», - зазначає прес-служба НТКУ.

 

Заяви політиків  про необхідність відмови від участі у «Євробаченні» викликають у НТКУ стурбованість. «На нашу думку, поява таких заяв свідчить лише про одне - їхні автори або занадто багато часу і зусиль віддають політичній діяльності, щоб мати можливість хоча б оглядово розібратися у принципах проведення «Євробачення», або свідомо займають недержавницьку і непатріотичну позицію у відношенні до України, - йдеться у повідомленні. - На нашу думку, заяви про небажаність участі України у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» - це дуже небезпечна тема, особливо коли до її обговорення долучаються політики. Якщо сьогодні йдеться про «Євробачення», то завтра можна поставити під сумнів доцільність участі України в Олімпійських Іграх (ну і що з того, що у них бере участь весь світ), або українських клубів - у футбольних змаганнях під егідою УЄФА (мовляв, вони ж ще жодного разу Лігу Чемпіонів не виграли). Тому Національна телекомпанія України закликає українських політиків більш виважено ставитися до заходів і людей, які допомагають популяризувати Україну у світі, а також долучають нашу країну до культурних подій всеєвропейського масштабу і значимості».

 

Нагадаємо,  Україну на «Євробаченні - 2013» представлятиме Злата Огнєвич з піснею  Gravity («Тяжіння»)

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 58-й конкурс «Євробачення» пройде в скромнішому складі учасників. На разі відомо про офіційну відмову від участі у конкурсі Боснії та Герцеговини, Португалії, Словаччини та Польщі. Чехія не бере участі у пісенному змаганні вже третій рік поспіль, Люксембург - з 1994 року. Туреччина не буде представлена у конкурсі через незгоду з правилами голосування. Наразі свою участь у конкурсі підтвердили 39 країн. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY