Нацрада запланувала початок вимкнення аналогового ТБ у 2013 році і розбудову локальних мультиплексів

26 Грудня 2012
6619
26 Грудня 2012
19:21

Нацрада запланувала початок вимкнення аналогового ТБ у 2013 році і розбудову локальних мультиплексів

6619
Внесено зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору
Нацрада запланувала початок вимкнення аналогового ТБ у 2013 році і розбудову локальних мультиплексів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 грудня внесла зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

 

За словами члена Нацради Миколи Фартушного, регулятор врахував пропозиції громадських організацій (зокрема, Незалежної асоціації телерадіомовників) і додав до плану окремий пункт про розбудову багатоканальних телемереж для потреб місцевого мовлення (так званих локальних мультиплексів) - після завершення розбудови загальнонаціональних мультиплексів і вивільнення частотного ресурсу.

 

Також у плані скориговано терміни впровадження цифрового ефірно мовлення. «Цього року не було можливості розпочати вимкнення аналогового мовлення, тому початок вимкнення перенесено на 2013 рік», - повідомив «Телекритиці» пан Фартушний.

 

На 2013 рік також заплановано паралельне мовлення в цифрі та аналогу та вивільнення частотного ресурсу. На 2014-2015 роки - розбудова загальнонаціональних мультиплексів МХ-4, -6, -7, -8. У 2015 році відповідно до угоди «Женева-2006» відбудеться повне вимкнення аналогового мовлення.

 

Нову редакцію Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору Нацрада обіцяє оприлюднити на своєму сайті найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6619
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Макс
4157 дн. тому
Когда же в продаже появятся доступные людям по цене приемники ДВБ-Т2 ? Если сейчас выключить аналог, миллионы людей остануться без телевизора, т.к. оплатить китайские низкосортные сеттопбоксы по сумасшедшей цене они не в состоянии.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду