Добкін пропонує запровадити відповідальність для інтернет-ЗМІ за коментарі

20 Грудня 2012
5939
20 Грудня 2012
16:18

Добкін пропонує запровадити відповідальність для інтернет-ЗМІ за коментарі

5939
Добкін пропонує запровадити відповідальність для інтернет-ЗМІ за коментарі

Глава Харківської обладміністрації Михайло Добкін запропонував Харківської облраді звернутися до Віктора Януковича з проханням визнати інтернет-видання ЗМІ через коментарів, які схвалюють вбивство судді. Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляє «Українська правда». Таким чином мер Харкова хоче притягти власників інтернет-ЗМІ до відповідальності.

 

«Коментарі, які були після новин про звіряче вбивство судді Володимира Трофимова та членів його сім'ї, які вийшли в інтернет-виданнях "Кореспондент", "Українська правда" та інших, харківських в тому числі, виданнях, говорять про те, що не все в порядку у нас в суспільстві», - пояснив Добкін.

 

Він процитував низку коментарів користувачів Facebook, які схвалюють вбивство судді та його сім'ї: «Всіх суддів чекає кара», «Смерть суддям!», «Нехай гинуть гниди!», «Рубати бошки привселюдно, щоб усі бачили», «Хороший суддя - мертвий суддя» тощо.

 

«Вони бажали смерті цього судді, звинувачували у всіх смертних гріхах, але мало хто знає, що ця людина прожила все своє життя в будинку 1932 року споруди. У нього не було особистого автомобіля. Він з засідання їздив або на маршрутці, або в метро разом з тими, хто після його загибелі своїми недолугими пальцями писав на клавіатурі коментарі до цієї новини», - відзначив Добкін.

 

Він також зачитав текст звернення до президента Віктора Януковича, яке підтримали 90 депутатів. 2 депутати проголосували «проти», 3 - утрималися, 11 - не голосували.

 

Його автори також висловлюють підтримку проведенню парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресурсів за поширення жорстокості і закликів до вбивств. 

 

«Ми підтримуємо звернення суддів Харківської області до Верховної Ради про проведення парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресусів за поширення жорстокості, закликів до вбивств, а також розпалювання ворожнечі на сторінках інтернет-видань», - йдеться у зверненні.

 

Автори звернення також просять підготувати зміни до законодавства про визнання інтернет-видань засобами масової інформації.

 

Нагадаэмо, обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова, його дружини, сина і цивільної дружини сина були знайдені 15 грудня в квартирі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду